Türkiye (Son Dakika) Gazetede önüne çıkana kurşun yağdırdı

Gazetede önüne çıkana kurşun yağdırdı

Paylaş
Gazetede önüne çıkana kurşun yağdırdı

Basın İlan Kurumu denetmeni Devrim Ersin Özergin denetleme için gittiği Adapazarı Anadolu gazetesinde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. İşte cinayetin tüyler ürperten ayrıntıları...

Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve 2 kurum çalışanının da arasında olduğu 4 kişi, Anadolu gazetesi İmtiyaz Sahibi Adnan Uyumaz'ın silahlı saldırısı sonucu yaralandı. BİK Şube Müdürü Bolat ve Süke'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Sakarya’da yayınlanan Anadolu Gazetesi İmtiyaz sahibi Adnan Uyumaz’ın kurşun yağmuruna tutarak ağır yaraladığı Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke ameliyattan çıktı. Bolat ve Süke’nin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Gazetede önüne çıkana kurşun yağdırdı

Saldırıda kolu, ayağı ve sırtına 3 kursun isabet eden ve Adapazarı Toyota-Sa Hastanesi’ne kaldırılan Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat hastanede iki kez ameliyat edildi. Son ameliyatta kurşunun omuriliğine hasar çverdiği belirtilen Bolat hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Saldırıda karnından 4, ayağından da 1 olmak üzere 5 kurşunla vurulan Yeni Sakarya Gazetesi’nde çalışan denetçi Mustafa Süke de kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez kampüsünde yaklaşık 6 saat süren ameliyat geçirdi. Süke’nin sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

TABANCAYI MASAYA KOYDU İDDİASI

Bu arada saldırının da ayrıntıları da ortaya çıktı. Saldırı sırasında olay yerinde bulunan İstanbul Basın İlan Kurumu çalışanı Ökkeş Buğra Atılgan polise yaşananları anlattı. İddialara göre saat 10.00 sıralarında Recep Bolat, Denetci Devrim Özergin ile Ökkeş Buğra Atılgan gazetede iken, imtiyaz sahibi Adnan Uyumaz bulundukları odaya gelip masaya tabancasını bıraktı. Devrim Özergin’e ’Geçen sene bana ceza yazan sen miydin?’ diyerek bağırdı.

Haberin Devamı

ÖNÜNE ÇIKANI VURDU

Devrim Özergin’in "Biz ceza yazmıyoruz" sözleri üzerine tabancayı kafasına dayayan Uyumaz’a, Şube Müdürü Recep Bolat müdahale etmek istedi. Bunun üzerine Uyumaz, Bolat’a 3 el ateş etti. Kolundan bacağından ve sırtından vurulan Bolat yere düşerken, Uyumaz bu sefer Özergin’e kurşun yağdırdı.
Saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinden vurulan Özergin yere düşerken, gözleri önünde arkadaşları vurulan Ökkeş Buğra Atılgan odadan kaçtı. Elinde silah peşinden koşan gazete patronu, bu sırada gazetenin merdivenlerinden çıkan Yeni Sakarya Gazetesi çalışanı Mustafa Süke’yi görünce ona da ateş etti. Karnından 4 ayağından da 1 olmak üzere 5 yerinden vurulan bir çocuk babası Süke kanlar içerisinde yere düştü.

Bir kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaralanan Uyumaz olay sonrasında şoförünün kullandığı araçla kaçtı.

Saldırıda kurtulan Ökkeş Buğra Atılgan polise verdiği ifadede, "Devrim’in başına silah dayayınca Recep Bolat müdahale etmek istedi. Bunun üzerine silahla onu vurdu. Sonra da Devrim’i. Ardından şarjör değiştirirken ben de kaçmaya başladım. Bu esnada gazete girişinde Yeni Sakarya Gazetesi’nde görev yapan denetçiyi gördüm. O geliyordu. Ben kaçarak otele sığındım" dedi.

GAZETESİ RESMİ İLAN CEZASI ALMIŞ

Basın İlan Kurumu denetçilerine saldıran Adnan Uyumaz’ın, geçen yıl usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle Basın İlan Kurumu tarafından resmi ilan almama cezasına çarptırıldığı belirlendi. Uyumaz’ın sahibi bulunduğu gazete hakkında son olarak da, kendi dağıtımını yaptığı gazetenin tirajında oynamalar yaparak satışı fazla gösterdiği iddiasıyla inceleme başlatıldığı belirtildi. Aylık 20 ile 25 bin lira arasındaki resmi ilanının kesilme korkusuyla ölüm saçan gazete patronu Uyumaz’ın yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü bir dizi adrese baskın yaptı.

Haberin Devamı

Bu arada Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Serter Adapazarına gelerek saldırıda yaralanları hastanede ziyaret etti.

FİRARİ GAZETE PATRONU 130 MERMİYLE YAKALANDI

Haberin Devamı

Adapazarı’nda gazetesini denetlemeye gelen Basın İlan Kurumu Denetçilerini kurşun yağmuruna tutarak bir kişiyi öldüren, 2 kişiyi de ağır yaralayan, aynı zamanda Adapazarı Şöförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan Adnan Uyumaz cinayetten 12 saat sonra Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu Arifiye İlçesi’nde saklandığı barakada üzerinde 130 mermi ile birlikte yakalandı.

Alınan bilgilere göre saat 21.00 sıralarında Adnan Uyumaz’ın Arifiye ilçesinde bir barakada saklandığı haberini alan Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube ekipleri operasyon gerçekleştirdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin de katıldığı operasyonda Adnan Uyumaz olayda kullandığı tabancasıyla birlikte yakalandı. Uyumaz’ın üzerinden ayrıca 130 mermi ve 2 jarjör çıktı. Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Adnan Uyumaz sorguya alındı.

DHA