Burdur Gazi Atatürk Stadı yenilenecek

Gazi Atatürk Stadı yenilenecek

Paylaş
Gazi Atatürk Stadı yenilenecek

Gazi Atatürk Stadı yenilenecek

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- AK PARTİ Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Gazi Atatürk Stadı'nda yenileme çalışmaları yapılacağını bildirdi.

AK Parti Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi ile Gazi Atatürk Stadı'nda yapılacak yenileme çalışmalarıyla ilgili Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya'dan bilgi aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun ocak ayındaki Burdur ziyaretinde belirttiği 135 milyon liralık yatırımın içerisinde Burdur Gazi Atatürk Stadı'nın tribünlerinin yenilenmesinin de olduğunu belirten Özçelik, "Bizim üzerinde hassasiyetle durduğumuz Burdur Gazi Atatürk Stadyumunun tribünlerinin yenilenmesi talebimizi Sayın Bakanımızla görüştük ve Sayın Bakanımızın vermiş olduğu talimatlarla ilgili genel müdürlük çalışmalara başlayarak, proje ihalesi gerçekleştirildi" dedi.

İhale ile Gazi Atatürk Stadı'nda 1960 ve 1980'li yıllarda yapılan betonarme tribünlerin yıkılarak yerine modern tribünler yapılacağını kaydeden Özçelik, "Gerçekleşen proje ihalesiyle Burdur Gazi Atatürk Stadı'mızda 1960'lı ve 1980'li yıllarda yapılan betonarme tribünler yıkılarak, yerine günümüz modern tribünleri yapılacak. Bakanlığımızın hazırladığı proje de bodrum katta 85- 265 m2 arası değişken 4 adet soyunma odası ve duşları, 2 adet depo ve ihtiyaç odaları olan 3 odalı antrenman salonu, zemin katta ise yine 4 adet soyunma odası ve duşları, 2 adet kafeterya ve mutfakları, depolar, 2 adet sunum odası, 2 adet toplantı odası, 2 adet hakem odası, 1 adet tesis amiri odası, gözlemci odası, maç delegeleri odası, sağlık odası, doping odası, basın toplantı odası ve mescit ve abdesthane vardır. Yine birinci katta 2 adet seyirci fuayesi, WC'ler, büfeleri, basın çalışma odası ve fuayesi ve ilgili odalar, ikinci ve üçüncü katta ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün hizmet binası, dördüncü katta kontrol odaları, TV canlı yayın odası ve radyo canlı yayın odası bulunmaktadır" diye konuştu.

Proje kapsamında 3483 seyirci, 412 VIP, 105 basın, 24 protokol, 4 basın çalışma, 16 basın özel tribün ve 18 engelli olmak üzere toplam 4058 kişilik tribün yapımı için proje çalışmaları gerçekleştirildiğini aktaran Özçelik, "Bu tribünlerin yapılması stadyumumuza yeni bir vizyon kazandıracak. Yine stadyum çevresinde bulunan Gençlik Merkezimiz ve yüzme havuzumuzla bir bütünlük kazandırılacaktır. Bu yatırımların kazandırılmasında başta kıymetli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Muharrem Kasapoğlu'na, ilgili genel müdürlerimize, Burdur Valimiz Sayın Ali Arslantaş'a, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Orhan Kemerkaya'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi de "Burdur'umuzun gençlerine ve halkına çok modern güzel, inşallah ilerleyen yıllarda da liglerde görebileceğimiz takımları ağırlayacağımız bir stadı İlimize kazandırmak istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı