Antalya Gaziantep, Asiye'yi yakından takip ediyor

Gaziantep, Asiye'yi yakından takip ediyor

Paylaş
Gaziantep, Asiye'yi yakından takip ediyor

Gaziantep, Asiye'yi yakından takip ediyor

Aslı DURAN/ANTALYA, (DHA) - GAZİANTEP'de 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucunda ağır yaralanan ve tedavisinin Antalya'da devam ettiği minik Asiye Ateş'in sağlık durumunu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de yakından takip ediyor. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “İkinci ameliyatını önümüzdeki günlerde yapacağımız Asiye'nin durumunu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de takip ediyor. Belediye Daire Başkanları Abdullah Aksoy ve Serdar Tolay da gelerek bilgi aldı" dedi.
Gaziantep'te, 22 Aralık günü, oturdukları sitenin bahçesinde pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında başından ağır yaralanan Asiye Ateş'e, 25 Aralık'ta sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde 26 Aralık Pazar günü 4 saatlik operasyonla doku nakli yapıldı. Sırtından ve bacağından alınan dokuların nakledildiği minik Asiye, çocuk yoğun bakım servisine alındı. Operasyonun 50'nci saatinde Asiye'nin uyandırılma süreci başladı. Tamamen uyandırılan Asiye Ateş, kendisiyle ilgilenen sağlık çalışanının elini sıkarak bir şeyler mırıldandı. Bilinci yerinde olan küçük Asiye, yoğun bakımdaki cihaz desteğinden de ayrılarak servise alındı. Asiye Ateş'in ağza dal veren sinirlerde tahribat olduğu, bu nedenle yüz sinirleri için sinir yaması yapılacağı ve balon yöntemiyle saçlı derisine müdahale edileceği öğrenildi.
ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AMELİYAT OLACAK
Gaziantep Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Abdullah Aksoy ve Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, pitbull köpeğinin saldırısıyla yaralanan Asiye Ateş'i ve ailesini tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde ziyaret etti. Aksoy ve Tolay ziyaretin ardından Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı makamında ziyaret ederek minik Asiye'nin sağlık durumu hakkında detaylı bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Köpek saldırısında yaralanan Asiye Ateş'in tedavisi hastanemizde sürüyor. İkinci ameliyatını önümüzdeki günlerde yapacağımız Asiye'nin durumunu Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin de takip ediyor. Belediye Daire Başkanları Abdullah Aksoy ve Serdar Tolay'da gelerek bilgi aldı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı