Türkiye (Son Dakika) Gaziantep OSB'de yangın paniği

Gaziantep OSB'de yangın paniği

Paylaş
Gaziantep OSB'de yangın paniği

Gaziantep'te, 4'ncü Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan SANKO Makine Fabrikası'nda çıkan ve itfaiye ekipleri tarafından bir saatte kontrol altına alınan yangın, paniğe neden oldu. 15 itfaiye erinin müdahale ettiği yangında, fabrikada hasar meydana geldi

Yangın, gece saatlerinde 4’ncü Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan SANKO Makine Fabrikası’nda meydana geldi. İddiaya göre, fabrikanın boya bölümünde bacadan çıkan kıvılcım kimyasal maddelerin tutuşmasına neden oldu.

Kısa sürede büyüyen ve fabrikayı saran alevlere, ihbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri müdahale etti. 5 itfaiye aracıyla 15 itfaiye erinin müdahale ettiği yangın, bir saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.

Soğutma çalışmalarının ardından olay yerine gelen SANKO Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, yetkililerden yangın hakkında bilgi aldı. Yangın sırasında fabrikanın çalışır durumda olduğunu ifade eden Konukoğlu, "Yangın şu anda kontrol altına alınmış durumda. Korkulacak herhangi bir şey yok.

Haberin Devamı


Mühim olan can kaybı yaşanmaması. Bacadan çıkan küçük bir kıvılcım boyahaneye sirayet etmesi sonucu yangın çıkmış. Yangın sırasında fabrika çalışır vaziyetteydi. İşçiler müdahaleyi yaptıktan sonra itfaiyeyi arayarak yangını büyümeden söndürmeyi başardılar. Bu olay hepimize ders olsun. Böylesi bir durumda öncelikle kendi can güvenliğimizi almalıyız" dedi.

Fabrikada hasarın meydana geldiği yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, (DHA)