Gaziantep Gaziantep'te, sokak hayvanları unutulmuyor

Gaziantep'te, sokak hayvanları unutulmuyor

Paylaş
Gaziantep'te, sokak hayvanları unutulmuyor

Gaziantep'te, sokak hayvanları unutulmuyor

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te, sıcak havalarda su ve yiyecek sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını unutmayan Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayat Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, araziye su ve yiyecek bırakıyor.

Doğal Hayat Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, daha önce çeşitli noktalara yerleştirdiği kedi ve köpek besleme merkezlerini sıcak havalarda da sık sık kontrol ederek su ve yemlerini eksik etmiyor. Nizip, Yavuzeli, Nurdağı, İslahiye, Araban, Oğuzeli, Karkamış ve şehrin muhtelif yerlerinde olmak üzere 16 köpek besleme merkezi kurduklarını ifade eden Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Buralara hayvanların beslenmeleri için rutin olarak hergün sabah ve akşamları yem ve su bırakıyoruz. Ayrıca şehrin muhtelif parklarına kedi ve köpeklerin beslenmeleri için yemek ve su bırakılacak beslenme odaklarımız bulunuyor. Birçok park ve meydanlarda da kuşlara yem veriyoruz" dedi.

Şehrin iki bölgesinde kedi besleme merkezlerinin bulunduğunu, buralara rutin olarak kedi mamaları bırakıldığını dile getiren Özsöyler,"Şehrimizin muhtelif yerlerinde, ilçelerimizde ve ilçelerimize bağlı köylerde Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığımıza bağlı köpek toplama ekipleri tarafından başıboş köpekler toplanarak Köpek Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezimize getiriyorlar. Getirilen köpeklerin barınağımızda kısırlaştırma, aşılama ve gerekli tedavi ile bakımları yapılıyor. Barınağımıza getirilen köpekler 5199 sayılı kanuna göre kulaklarına küpe ve çipleri takılarak gerekli tedavi ve bakımlarının ardından toplandıkları bölgelere tekrar bırakılıyor" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı