Gazipaşa Gazipaşa'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Gazipaşa'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Paylaş
Gazipaşa'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Gazipaşa'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Yücel BULUT/GAZİPAŞA, (DHA)- ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 98'inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun'un makam odasında kabulüyle başladı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama törenine, Gazipaşa Kaymakam Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Erkan Alanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ökkeş Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Cıngıl, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Katılanların saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okumasıyla başlayan tören, Kaymakam Altun ve Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın vatandaş ve öğrencileri selamlamasıyla devam etti.

Törende, Kaymakam Orhan Altun günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Cumhuriyet'in 98'inci yılının milletçe gurur ve coşkuyla kutlanhdığını anlatan Altun, "Cumhuriyet, Türk insanın ufkunu açmış, yaratıcı gücünü ortaya çıkarmış. Onu modern dünyanın kavram ve değerleriyle tanıştırmıştır. Türk milleti modern dünyanın bir üyesi olmanın haklı onurunu tatmış devletimizin gelişen ve kalkınan bir dünya devleti olmanın kıvancına erişmiştir" dedi.

Törende öğrenciler şiir okudu, halk oyunu gösterimi yaptı. Kutlamalar geçiş töreniyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı