Dünya 'Gazze kan ağlıyor, siz güneşin tadını çıkarıyorsunuz'

'Gazze kan ağlıyor, siz güneşin tadını çıkarıyorsunuz'

Paylaş
'Gazze kan ağlıyor, siz güneşin tadını çıkarıyorsunuz'

İsrail'in 8 Temmuz'dan beri saldırdığı Gazze'de dakika başı ölüm yaşanırken Mısır dahil Arap ülkelerinin sessizliği dikkat çekiyordu

Arap ülkelerinin sessizliğinin dikkat çekici olduğunu belirten İngiliz gazeteleri, “İsrail, Arap komşularından saldırıları bitirmesi için iki yıl öncekine göre baskı görmüyor” yorumunu yaptı. İsrail, saldırılarına devam etmeye kararlı olduğunu açıklamalarla gösterirken İngiliz gazeteleri, dünyanın tepkisizliğini “Dünya utanç içinde” başlığıyla manşetine taşıdı.

Haberin Devamı

ZENGİN ARAPLAR LONDRA’DA GÜNEŞİN TADINI ÇIKARIYOR

İngiltere’nin başkenti Londra’nın dünyaca ünlü mağazalarında alışveriş yapan ve parklarında gününü gün eden Dubai, Suudi Arabistan, Arap Emirlikleri ve Katarlı Arap zenginleri dikkat çekiyor. Başkent Londra Arap zenginlerin uğrak yeri. Özellikle petrol zengini Arapların vazgeçilmez şehri. Öğlen saatlerinde ünlü Hyde Park’ı mekan edinen Arap zenginleri, burada pedallı bota binerek güzel havanın tadını çıkarıyorlar. Bu durumdan hem Müslümanlar hem de İngilizler memnun. Londra’yı ticaretten eğitime, turizmden sanayiye kadar kalkındırıyorlar. Üniversitelere yaptıkları yüklü bağışlarla bilinen ünlü Arap zenginler, İngiliz lordları, dük ve baronları kadar adından söz ettiriyor. İngiliz gazetelerinden zengin Arapların servetlerini nasıl, nerede harcadıkları, ülke ekonomisine ne katkı yaptıklarının ayrıntılarını okumak mümkün. Özellikle Londra’nın Royal Borough of Kensington ve Chelsea denilen en varlıklı bölgeleri Arap zenginlerin mekân tuttuğu yerler. Arap milyarderlerin çılgınca harcadığı servetler İngilizleri hayli memnun ediyor. İddiaya göre özellikle Arap kadınları lüks mağazalardan en az 10 ürün almadan çıkmıyor. Bazen sadece bir kerede 100 bin İngiliz Sterlini harcadıkları söyleniyor. Çevredeki lüks restoranlarda da durum farksız; kalabalıklar, kuyruklar onları caydırmıyor. Özellikle Katar, Kuveyt, Dubai gibi ülkelerden gelen müşteriler epey cömert davranıyor.

Haberin Devamı

MÜSLÜMANLARIN İNGİLTERE’YE İLK GELİŞİ

Müslümanların İngiltere’ye ilk göçü 1707’de birkaç grubun gelmesi ile başlıyor. Bugün ‘Hindistan, Pakistan, Bangladeş’ diye bilinen eski Hindistan topraklarından buraya göç edenler, daha çok Hindistan’ın Bengal bölgesinden İngiliz-Doğu Hindistan Şirketi’nde çalışmak için gelen denizcilerdi. Bu gruptaki pek çok Müslüman Britanya’ya yerleşmiş ve yerli insanlarla evlenmiş. Çoğunluk denizci olduğu için en eski Müslüman toplulukları liman şehirlerinde yaşamış. İngiliz kaynaklarına göre, İngiltere’ye gelen ilk göçmenlerden biri Bengalli Sake Dean Mohamet adında bir kaptan. Hintli Müslüman Mohamet, 1810’da ‘the Hindoostane Coffe House’ adıyla Londra’nın ilk Hint restoranını açarak İngiltere’ye Hint yemeklerini taşıyor. Bugün İngiltere’de 9 bin çeşit Hint yiyeceği var. Öyle ki, İngiltere’de icat edilen bazı Hindistan sosu ya da çayı, bugün anavatanı Hindistan’da dahi mevcut değil. Hindistanlı Müslümanlardan sonra; Somali, Nijerya, Türkiye, Bosna, Kıbrıs, Kuzey Afrika ülkeleri, İran ve Körfez ülkelerinden gelen büyük gruplarla beraber zamanla nüfus artmış.

Haberin Devamı

DHA