Merkez Gebe okulunda eğitim alanlara sertifika verildi

Gebe okulunda eğitim alanlara sertifika verildi

Paylaş
Gebe okulunda eğitim alanlara sertifika verildi

Gebe okulunda eğitim alanlara sertifika verildi

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA) - OSMANİYE İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hizmete açılan Gebe Okulu mezunlarına düzenlenen programla sertifikaları verildi. Emzirme haftası etkinlikleri kapsamında Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasındaki Gebe Okulu biriminde kutlama programı düzenlendi.
Programa katılanlara slayt sunumu ile mesajını ileten Vali Erdinç Yılmaz, anne sütünün bebek için gereken tüm besinlerin en mükemmel bileşimini içerdiğini belirtti.
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz ise anne sütünün önemini her zaman vurgulamaya çalıştıklarını ifade ederek, “Anne sütü bebeğin bağışıklık sistemini geliştirir, sağlıklı bebekler sağlıklı nesilleri doğurur” dedi.
Hastanede 2014 yılından bu yana talep eden her anne ve baba adayına ücretsiz olarak Gebe Eğitim Birim Sorumlusu Zübeyde Uçar ve Hemşire Nuray Doruk tarafından eğitim verildi. Kurslarda, anne adaylarının; sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir gebelik ile doğum süreci geçirmeleri, doğum sonrası süreçte lohusalık ve bebek bakımı hakkında yeterli bilgi ve beceriye sahip olmaları, anne adaylarının eş ve ailesinin de sürece katılmasını sağlayarak mutlu aile kapsamında güzel doğum hatıraları oluşturmaları, varsa doğum korkularını yenebilmelerinin hedeflendiği vurgulandı.
Slayt gösteriminin ardından anne ve anne adaylarına, protokol üyeleri tarafından sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi. Gebe okulundan açıldığı yıldan bugüne kadar yaklaşık 5 bin anne ve anne adayının eğitim aldığı kaydedilirken, katılımcılara, anne sütünü artırdığı bilinen ‘kaynar’ ikram edildi.
Etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz’un eşi Behiye Öznavruz, Kamu hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Tamer Gülsur, ODH Başhekimi Op. Dr. Orhan Erol ve Hastane Yöneticileri, SGK İl Müdürü Mücahit Çelik, Sağlık-Sen Osmaniye İl Başkanı Muhittin Çenet, siyasi parti temsilcileri, gebe okulundan emzirme konusunda eğitim almış anne babalar ve çocukları ile hastane personelleri katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı