Gebeler kurban etini nasıl tüketmeli?

Gebeler kurban etini nasıl tüketmeli?

Gebelikte sık karşılaşılan hazımsızlık, mide yanması gibi sorunların görülmemesi için kurban etlerinin buzdolabında 24 saat dinlendikten sonra tüketilmesi gerekiyor

15 Ekim 2013, Salı 11:54 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, anne adaylarının Kurban Bayramı’nda kızartılmış değil, haşlama, buğulama veya fırında pişirilmiş eti tercih etmesinin doğru olacağını söyledi.

Gebe kadının günlük ortalama 150 gram kırmızı et tüketmesi gerektiğini ifade eden Karahan "Gebelikte sık karşılaşılan hazımsızlık, mide yanması gibi sorunların görülmemesi için, kurban etlerinin buzdolabında 24 saat dinlendikten sonra tüketilmesi gerekiyor. Etin mutlaka bol yeşil salata veya sebze ve portakal suyu gibi C vitamini içeren besinlerle tüketilmesini öneriyoruz" diye konuştu.

Et tüketiminde aşırıya kaçmamak gerektiğini anlatan Karahan "Kırmızı et, en iyi protein kaynakları arasındadır. Çiğ et tüketiminden özellikle kaçınmak gerekir. Etin iyi pişmiş olması önemli" dedi.

Karahan, iç yağların yemeklere katılmasının ise son derece sağlıksız bir beslenme şekli olduğunu kaydetti.

AA

Sağlık içerikleri sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Balgam söktüren çay tarifleri