Doğum Öncesi Gebeliğin 13. haftasında neler oluyor? Hamilelikte anomali tespit edilirse ne yapılmalı?

Gebeliğin 13. haftasında neler oluyor? Hamilelikte anomali tespit edilirse ne yapılmalı?

Paylaş
Gebeliğin 13. haftasında neler oluyor? Hamilelikte anomali tespit edilirse ne yapılmalı?

Gebeliğin 13. haftasından sonra muayenede bebekte herhangi bir anomali tespit edilebilir. Bu dönem alınan kilolar kan dolaşımını etkikleyeceği için vajinal enfeksiyon riski de görülebiliyor. Peki, Hamilelikte vajinal enfeksiyon neden olur? Dar kıyafetler bebeği etkiler mi? Hamilelikte kıyafet seçimi nasıl olmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat gebelikte anomoli tespiti ve vajinal enfeksiyon hakkında bilgi verdi.

Gebeliğin 13. haftasında anne adayları için düşük riskinin azaldığı bir döneme giriliyor. Hamilelerde rahim gelişmeye ve buna bağlı olarak karın bölgesinde genişleme ve gerginlik olabilir. Bu dönemde hamilelerin beslenme konusunda daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Birkaç hafta içinde de bebeğin cinsiyeti belli olacak. Hamileler beslenme konusunda vitamin, mineral ve iyi yağ içeren bütün yiyeceklere odaklanması gereken bir döneme giriyor.

Haberin Devamı

Gebeliğin 13. haftasından sonra hamileleri neler bekliyor? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat 13 haftalık hamilelik sonrası anomali tespitleri anne adaylarında kan dolaşımı ve vajinal enfeksiyon riskini anlattı.

13 haftalık hamilelikte anomali tespiti

Gebeliğin 13. haftasından sonra bebekte herhangi bir anomali tespit edilmesi durumunda hastanede konsey kararı çıkartılır, ardından anne ve baba adayına bebeğin durumu ve doğum sonrası olası süreç hakkında bilgi verilerek ailenin istemesi durumunda gebelik sonlandırılabilmektedir.

Hamilelikte vajinal enfeksiyon neden olur? Hamilelikte kıyafet seçimi nasıl olmalı?

Gebelikte ilk aylarda anne adayları giyim tarzlarını etkileyecek kadar kilo alımı olmamaktadır. Ancak dar ve sıkı kıyafetlerde anne adaylarında kan dolaşımını etkilemekte ve vajinal enfeksiyon riskini arttırmaktadır. Bu nedenle tavsiye edilmemektedir.

Haberin Devamı

Betül Meral SARIİZ / posta.com.tr

betul.sariiz@posta.com.tr