Doğum Öncesi Gebeliğin 8. Haftasında neler olur? Hamilelik pilatesi nedir?

Gebeliğin 8. Haftasında neler olur? Hamilelik pilatesi nedir?

Paylaş
Gebeliğin 8. Haftasında neler olur? Hamilelik pilatesi nedir?

Gebeliğin 8. haftası bebeğin embriyodan fetüse geçişinin yaşandığı zaman dilimidir. Gebelik belirtilerinin yoğun olarak yaşandığı bu dönem oldukça zorlu ve yıpratıcı geçiyor olabilir. Mide bulantıları, sabah rahatsızlıkları, yorgunluk belirtileri, mide sorunları bu dönem yoğun olarak görülüyor. Peki, Gebeliğin 8. Haftasında neler olur? Hamilelikte göğüs ucu neden kararır? Hamilelikte kaç kilo alınmalı? Hamilelikte MR çektirilir mi? Hamilelik pilatesi nedir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat hamilelikle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Bir bebeğin anne karnında ay ay, hatta hafta hafta gelişimi anne adaylarının en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Gebeliğin 8. haftasında ilk hamileliğinizin 3 aylık döneminin sonuna yaklaşıyorsunuz. Embriyo olarak adlandırılan bebek bu haftadan sonra fetüs olarak yolculuğuna devam ediyor. Ve rahim bu dönemde bebeğin hızlı gelişimine uyum sağlamak için genişlemeye başladı bile. Göğüslerinizde uyuşukluk ve yumuşaklık hissediyor olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Hamileliğin 8. haftasında ağrılı veya hassas göğüsler, yorgunluk, sabah rahatsızlıkları, kilo alımı, gün boyu süren bulantılar, mide ekşimesi, sık idrara çıkma ve uyumakta zorluk gibi bazı hamilelik belirtilerini hat safhada yaşabilirsiniz. Gebeliğin bu döneminde az ve sık yemek kan şekerini düzenleyerek mide bulantılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Henüz yapmadıysanız muayenelerinizi yaptırmanın tam zamanı. Doktor ile görüşmeye gitmeden önce bir soru listesi hazırlamak akıllıca olacaktır. Hamileliğin 8. Haftası ile ilgili görüşlerini aldığımız Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Yalçın Bahat bu dönemde en çok merak edilen gebelik belirtileri ve hamilelikte dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Haberin Devamı

Hamilelikte göğüs ucu neden kararır?

Gebelikte meme başı hormonal etkilere bağlı olarak kararmaktadır. Bu, memelerin emzirme dönemine hazırlandığının bir göstergesidir. Doğumun ardından belli bir süre sonra eski haline dönecektir.

Hamilelikte kaç kilo alınmalı?

Hamilelikte ideal kilo alımı 12- 15 kilo arasında değişmekle birlikte, kilo alımından ziyade sağlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir.