Yaşam Gebelik belirtileri nelerdir?

Gebelik belirtileri nelerdir?

Paylaş
Gebelik belirtileri nelerdir?

Anne olmak isteyen kadınların her ay merak ettiği soru: Hamile miyim? Peki, gerçekten de gebe olduğunuzu nasıl anlarsınız biliyor musunuz? İşte gebelik belirtileri

Gebeliğin en önemli habercilerinden birisi de adet gecikmesidir. Buna rağmen yine de bazı erken dönem belirtileri ise adet gecikmesi gerçekleşmeden önce gebe kaldığınızı gösterebilmektedir. Burada bilinmesi gereken en önemli durum, gebelik belirtilerinin kadından kadına ve gebelikten gebeliğe değiştiğidir.

Gebelik belirtileri arasında kusma, bulantı, iştah, yorgunluk, kanama ve tiksinme gibi birçok belirtiler yer almaktadır. Kimi anne adayları ilk gebeliğinde oldukça iştahlı iken, bir sonraki gebeliğinde ise iştahsız olabilmektedir. Kimi anne adayının ruh halinde değişmeler gözlenebilir. Gebelik süreci başından sonuna kadar sıkıntılı bir süreç olabilmektedir.


Gebelikte dikkat edilmesi gereken 10 altın kural


GEBE OLDUĞUMU NASIL ANLARIM?

Gebelik belirtileri öncesinde bir anne adayının gebe olup olmadığını anlaması için en kesin yol gebelik testidir. Gebelik testi yaparak, gebe olup olmadığınızı rahatlıkla anlayabilirsiniz. Fakat adet gecikmesi durumuyla karşılaşmanızla birlikte test yaptırmanız için bazı belirtiler yardımcı olacaktır. Bu belirtiler gebeliğin erken dönem belirtileri olarak adlandırılmaktadır.

Gebeliğin adet gecikmesinden sonraki belki de en büyük belirtisi ise insanların kendini yorgun hissetmesidir. Her zaman olduğundan daha yorulmuş ve halsiz hissetmeniz ise gebeliğin erken dönem habercileri arasında da yer alabilir. Gebelik dönemlerinde bazı hormonlar fazlasıyla salgılanır. Bu sebeple metabolizmanızın da iş yükü artacağından dolayı normalden daha fazla uyku hali ve yorgunluk hissi duyacaksınız.

Erken dönem gebelik belirtileri içerisinden birisi de hormonal değişiklikler ile birlikte göğüslerde büyüme, sızı ve hassasiyet hissi olacaktır. Bazı anne adaylarının göğüs uçlarında renk değişikliği gözlenebilmektedir.

Gebeliğin belirtileri olarak diğeri de kusma ve bulantı şikayetidir. Hormonlarda meydana gelen değişiklikler nedeni ile bulantılar başlar. Kokulara olan hassasiyet gelişir.

Gebeliğin erken dönem belirtilerinden birisi de iştahın artmasıdır. Normal zamanlarda fazla yemediğiniz bir meyveyi veya sebzeyi birden bire çok isteyebilirsiniz. Bazen de bu durumun tam tersini yaşayabilir, sıklıkla yediğiniz yiyeceklerden de tiksinti duyabilirsiniz.


GEBELİK BELİRTİLERİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Gebeliğin erken dönem ilk belirtileri arasında hafif vajinal kanamalar yer almaktadır. Döllenmiş yumurtanın rahim duvarına yerleşmesi sonucunda oluşan döllenmenin ardından yaklaşık iki haftaya kadar oluşan kısa süreli bir kanamadır.

Gebelik belirtileri olarak en fazla bilinen belirti ise anne adayının ruh halindeki değişimleridir. Aşırı asabiyet, aşırı duygusallık gibi zıt duyguların etkisinde kalabilirler.

HAFTA HAFTA GEBELİK

Haberin Devamı