Gündem Gece kulüplerine baskın: 107 kişi gözaltına alındı

Gece kulüplerine baskın: 107 kişi gözaltına alındı

Paylaş
Gece kulüplerine baskın: 107 kişi gözaltına alındı

’Huzur Türkiye’ operasyonu kapsamında gece kulübü, gazino ve müzikhollere eş zamanlı baskınlar düzenlendi, 107 kişi gözaltına alındı

Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı, Asayiş, Terör, Narkotik, Çevik Kuvvet ve Trafik ekipleri, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde asayiş uygulaması yaptı.

NARKOTİK KÖPEĞİ İLE ARAMA YAPILDI

Uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu bölgelerde narkotik köpeği ’Alfa’ ile arama yapıldı. Gece kulupleri, gazino ve müzikholler denetlendi, aramalar yapıldı, çalışanların ve müşterilerin kimlikleri kontrol edildi. Konsomatris çalıştıran işyerlerine ceza kesildi, pasaportu ve çalışma izni bulunmayan yabancı uyruklu kadınlar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.



5 BİN KİŞİ SORGULANDU, UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Uygulamada, 5 bin 112 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı. Aranan 37 kişi gözaltına alındı. Üst araması, dükkan, otomobil, park ve bahçelerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 43 fişek, 2 muşta, 1 elektroşok cihazı, 1 sustalı bıçak ele geçirildi. Aramalarda suç unsuruna rastlanan 70 kişi gözaltına alındı.

774 ARAÇ SORGULANDI

Öte yandan 774 araç sorgulanırken, 63 araç hakkında 27 bin 400 TL cezai işlem uygulandı. Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da uygulamaları yerinde denetledi. Yıldız, daha sonra MOBESE İzleme binasına giderek mobese kameralarından kenti izledi.




Türkiye genelinde "Huzur" operasyonu