Ekonomi 'GE'den boşanmak istemeyiz, ileride başka evlilik olur'

'GE'den boşanmak istemeyiz, ileride başka evlilik olur'

Paylaş
'GE'den boşanmak istemeyiz, ileride başka evlilik olur'

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, ABD'li General Electric'in (GE) Garanti Bankası'nda yüzde 20'nin üzerindeki hisselerinin satışına ilişkin karar sürecinin bitmesini beklediklerini açıkladı

GE ile yollarını ayırmak istemediklerini söyleyen Şahenk, “Kimse boşanmak için evlenmez. Biz de GE ile yola devam etmek isteriz” dedi. Şahenk, Berlin’de gazetecilere Garanti Bankası ve Doğuş Holding’e ilişkin bilgi verdi.

Haberin Devamı

GE İLE BAŞKA ORTAKLIK OLABİLİR

GE’den övgüyle sözeden Şahenk, “Kimse boşanmak için evlenmez bizde gitmelerini istenmeyiz” dedi. GE’yle ilerde farklı alanlarda da ortaklık kurabileceklerini belirten Şahenk, şöyle konuştu:

“GE’nin satışta aldığı karar sürecinin bitmesini bekliyoruz. GE, dünyanın en büyük şirketlerinden biridir. GE geldikten sonra Garanti Bankası’nın hizmet kalitesi büyümüşse bunda GE’nin, Doğuş Grubu’nun Garanti Bankası’nda yarattığı insan kaynağının özelliğine saygısını görürsünüz. Allah izin verdiği sürece GE ile bankacılık olmazsa, daha değişik alanlarda işbirliği yaparız.”

DOĞUŞ HOLDİNG'İN HALKA ARZI

Doğuş Holding’in son 5 yıldır halka arz edilmiş bir şirket gibi yönetildiğini belirten Şahenk, “Biraz da benim yatırım bankacılığı geçmişim olduğu için Doğuş Grubu’nun halka açılması çok kolay” dedi.

Haberin Devamı

Doğuş Holding’in halka arzında GE’nin kararını beklediklerini belirten Şahenk, holdingin halka arz fiyatının o günkü piyasa koşullarına göre belirleneceğini anlatarak, en geç 2011’de bu sürecin tamamlanacağını söyledi.