Ekonomi GE'den Türkiye'ye dev yatırım

GE'den Türkiye'ye dev yatırım

Paylaş
GE'den Türkiye'ye dev yatırım

Dünya enerji devi General Electric, önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye'ye 900 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı

GE Başkan Yardımcısı John Rice, yatırımların enerji, sağlık, ulaşım ve altyapı alanlarında olacağını söyledi.

İnovasyon ve altyapıya odaklanacaklarını dile getiren Rice, Ar-Ge yatırımları olacağını da ekledi. Rice Türkiye'yi GE'nin yatırım listesinin başına koyduklarını belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise GE'nin Türkiye'de rüzgar türbini üretimine başlayacağını açıkladı ve teşviklerden faydalanma konusunda şirketin hedefi tam 12'den vurduğunu söyledi.

Cağlayan, 64 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren GE'nin açıkladığı miktarin belki de 1 milyar dolara bile çikabileceğini dile getirerek, bu yatırımların Türkiye'ye yapılmasının tesadüfi olmadığını dile getirdi.

Çağlayan, şöyle devam etti: "GE'nin havacılık, enerji, sağlık, ulaşım ve altyapı geliştirme alanlarında gerçekleştirileceği yatırımlara baktığımda, GE, bizim 2023 perspektiflerimizi ve Türkiye'nin hangi konularda yatırıma ihtiyaç duyduğunu çok iyi okumuşlar diyebilirim. Ayrıca GE ilk defa net bir rakam telaffuz etti ve kendini taahhüde bağladı. Yatırım yeri, nerede olacağı, hangi türde olacağı, önümüzdeki bir kaç ay içinde netleşmiş olacak. "

Haberin Devamı