Bilim - Teknoloji Geleceğin Arabasına Göz Atın
Paylaş
Geleceğin Arabasına Göz Atın

Bir otomobili çekici yapan en büyük en büyük sır aracın tasarımında gizlidir. Otomobil firmaları, sadece bir yıl sonrasının modellerini tasarlamıyor, bazen gelecek için de yatırımda bulunuyor. İşte geleceğin otomobili.

Bilimkurgu filmlerinde geleceğin otomobilleri ya çok havalı ya da gereğinden fazla teknolojiye sahip araçlardı. Bazıları uçarken bir kısmıda, sürücüye gerek kalmadan yol alabiliyordu. Oysa otomobil firmalarının geleceğe hazırlık için hazırladığı özel araç modelleri hiç de bu tasvire uymuyor. Gelecekte üç tekerlek yeterli Aptera firması, tarafından geliştirilen 2e adlı araç, hem tasarım hem de içerik olarak çok daha farklı özelliklere sahip. Firma araçlarını geliştirirken öncellikle yakıt masrafını azaltmaya çalışmış.

Haberin Devamı

Elektrikli motora sahip bu aracın sadece üç tekerleği bulunuyor. Birkaç yıldan beri üzerinde çalışılan 2e'nin üç tekerlekli olması, ilk başta firmanın büyük tepki çekmesine neden olmuş. Ancak, tasarım ve mühendisliğin ortak çalışması sonucunda sorunsuz üç tekerlekli bir araba tasarlanmış. Bilimkurgu filmlerinin aksine, geleceğin arabalarında, araç boyutu ve tasarruf daha büyük önem sağlıyor. Önümüzdeki aylarda az sayıda satılacak olan bu aracın dizaynı sürekli gelişmeye devam edecek. Sizce geleceğin araçlarında ne gibi özellikler olmalı?

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.