Cumartesi Postası Gelecek, anne ile başlar

Gelecek, anne ile başlar

Paylaş
Gelecek, anne ile başlar

Çocuklarını bilinçli yetiştirmeyi önemseyen ebeveynler ile uzmanları bir araya getiren MomTalks organizasyonu, bu yıl 4 Mayıs’ta İstanbul Grand Pera’da gerçekleşek

Bilinçli bir toplum oluşumuna katkı sağlamak için yola çıkan etkinliğin fikir annesi Dr. Bahar Eriş.

Haberin Devamı

NE YAPABİLİRİZ?

Türkiye’de 20-24 yaş grubundaki kadınların yaklaşık yarısı ne okuyor ne de çalışıyor. Her üç anne adayından ikisi lise eğitimini yarıda bırakmış. Ve bu konuda OECD ülkeleri (Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü) arasında en yüksek oran Türkiye’de. İşte MomTalks fikri tüm bu konularda “Ne yapabiliriz?” düşüncesiyle yola çıktı.

HEDEF, GELENEKSEL ANNELİĞİ YENİ FİKİRLERLE EŞLEŞTİRMEK

İlki 2017’de düzenlenen MomTalks’ın temel hedefi uzmanlar ve ebeveynler arasında bir iletişim platformu oluşturarak katılımcıların güvenilir bilgiye ulaşmasını sağlamak.

Bunun için de alanında uzmanlaşmış akademisyenleri, ünlü isimleri ve anneleri bir araya getirerek etkin bir bilgi akışı sağlanıyor.

Geleneksel annelik gündemini yeni nesil fikirlerle eşleştirmeyi amaçlıyor. ‘Gelecek, anne ile başlar’ anlayışıyla hareket eden oluşum, MomTalks’u ileride Türkiye’nin farklı şehirlerine de taşıyarak, anneleri bilinçlendirme vizyonu ve hayaliyle hareket ediyor.

Haberin Devamı

BABALAR NE KADAR İLGİLİ?

Organizasyon isminin MomTalks olması babaların aklını karıştırmasın. Evet, daha çok anneler katılıyor ama babalar da anneleri yalnız bırakmıyor. Organizasyona bu yıl 550 kişinin katılması bekleniyor.

PROGRAM NASIL OLACAK?

Bu yıl temel olarak ‘İlham Veren Kadınlar’, ‘Şefkatli Aile, Şefkatli Toplum’, ‘21.yüzyılda Çocuk Yetiştirmek’ ve ‘Hayal Kuran Anneler’ başlıkları altında dört farklı oturum yapılacak.

Etkinlikte Doğa Rutkay, Tuluhan Tekelioğlu, Esra Akkaya, Aslıhan Onaran, Hande Birsay, Zeynep Selvili Çarmıklı, Mümin Sekman, Mehmet Şakiroğlu, Deniz Bayramoğlu, Akan Abdula ve Judith Malika Liberman gibi alanında profesyonel isimler konuşmacı olarak yer alacak. Biletler www.momtalks.com.tr’den ya da www.biletino.com’dan temin edilebilir.

BAHAR ERİŞ KİMDİR?

Dr. Bahar Eriş, çocuklarda yetenek gelişimi ve üstün yetenek eğitimi üzerine odaklanmış bir akademisyen ve yazar. Boğaziçi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1998-2004 arasında New York Columbia Üniversitesi Teachers College’de Üstün Yetenek Eğitimi Programı’nda master ve doktora yaptı.

Haberin Devamı

Eriş aynı zamanda ‘Her Çocuk Üstün Yeteneklidir’, ‘Anne Beynim Aç’ (Alfa), ‘Çocuklar Nasıl Başarır?’ ve ‘Gölgedeki Yıldızlar’ kitaplarının da yazarı.