Bilim - Teknoloji Gelecekten gelen Foursquare: Forecast
Paylaş
Gelecekten gelen Foursquare: Forecast

Kullanıcıların önümüzdeki günlerde olacakları yerleri önceden belirlemesini ve plan yapmasına imkan veren mobil uygulama Forecast'in test süreci sona erdi

Bilindiği üzere Foursquare, kullanıcıların gittikleri yere check-in olmasını sağlıyor. Böylelikle arkadaşlarınızın nerede olduğunu da takip edebiliyorsunuz. Ancak Foursquare'in sebep olduğu en yaygın durumlardan birisi de check-in olduktan sonra gelen "haber verseydiniz biz de gelirdik" tarzındaki sitemkar tavırlar olabiliyor. Forecast ise bu nahoş durumu ortadan kaldırabiliyor. Forecast, en basit tarifiyle "geleceğe check-in" olmanızı sağlıyor. Örnek vermek gerekirse Forecast kullanıcısı, bugünden 4 gün sonrası için "Akşam saat 8'de Melekler Ocakbaşında, Ufuk ve Özge ile dürüm yiyor olacağım" tarzında bir check-in yapmanızı ve arkadaşlarınızın da bunu görerek isterlerse plana bir tıklamayla dahil olmalarını sağlıyor.

Haberin Devamı

Beta aşamasını geride bırakan Forecast, Android ve iPhone versiyonlarıyla uygulama mağazalarındaki yerini bugünlerde alacak. Foursquare ve Facebook ile giriş yapılabilen uygulama, Facebook'taki etkinlikler sayfasının Foursquare destekli ve mobil versiyonu diyebiliriz. Uygulamanın web sitesinden üye olmak mümkün. CEO René J. Pinnell, uygulama ile ilgili olarak "Forecast ile ilgili özel olan şey, geleceği, yani henüz olmamış şeyleri kapsıyor olması. Bu da istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz anlamına geliyor." açıklamasını yaptı. Arkadaşlarınızın yaygın bir şekilde kullandığı bir uygulama olması durumunda Forecast'in son derece faydalı ve eğlenceli olacağı kesin, ancak yaygınlaşana kadar belirli bir süre geçmesi gerekecektir diye tahmin ediyorum.

Haberin Devamı

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.