Gelendost Gelendost'ta yamaç paraşütü

Gelendost'ta yamaç paraşütü

Paylaş
Gelendost'ta yamaç paraşütü

Gelendost'ta yamaç paraşütü

Taner ERDEM/GELENDOST, (DHA)- ISPARTA'nın Gelendost ilçesindeki Akdağ köyünde yamaç paraşütü yapılmaya başlandı.

Gelendost'un Akdağ köyü muhtarı Halil Şahin'in girişimleriyle bölge yaklaşık 2 aydır yamaç paraşütçülerinin ilgi odağı haline geldi. Bölgedeki dağlık alandan atlayış yapan yamaç paraşütçüleri Eğirdir Gölü manzarası eşliğinde uçuşlar yaptı.

Muhtar Halil Şahin, "Köyümüze yamaç paraşütü yapmaya gelen tüm misafirlerimize ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz. Gelendost Belediye Başkanı Mehmet Sezgin ile ilçemize ve köyümüze gelen herkese ihtiyaç duydukları her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Henüz deneme aşamasında olan yamaç paraşütü için Türk Hava Kurumu'ndan uçuş uygunluğu olurları alındı" dedi.

Yamaç paraşütü sporcusu Orkut Baysal, "Bölge şu anki durumuyla tırmanış için biçilmiş kaftan. Birçok rotaya trekking yapılabiliyor ve buralardan uçulabiliyor. Tırmanış, yürüyüş ve uçuş sırasındaki manzaralar muazzam. Uzun mesafe uçuşları için gerekli olan termal aktivite bölgenin özelliğinden dolayı sabahın erken saatlerinden başlayarak akşam geç saatlere kadar devam etmekte. Bu da gün boyunca 7- 8 saatlik uçuş imkanı sunabilmekte. Bölgenin dağlık yapısı istenilen yönlere mesafe uçuşu gerçekleştirmeye de olanak sağlıyor. Farklı rüzgar yönlerine kalkış yapılabilecek pistlerin yapılması ve gelecek sporcuların konaklamasına uygun koşulların oluşturulmasıyla uluslararası dünya kupası yarışmaları düzenlenebilecek bir yer. Ayrıca gölün hemen kenarında bulunması SIV denilen acil durumlar simülasyonu eğitimlerini gerçekleştirmek için de burayı uygun hale getiriyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı