Gelibolu Gelibolu'da Goalball heyecanı başladı

Gelibolu'da Goalball heyecanı başladı

Paylaş
Gelibolu'da Goalball heyecanı başladı

Gelibolu'da Goalball heyecanı başladı

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, 'Gören Ellerim' projesi kapsamında, ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 38 okul takımıyla Goalball Turnuvası düzenleniyor.

Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8-15 Nisan 2019 tarihleri arasında 'Gören Ellerim' projesi kapsamında düzenlenen Goalball Turnuvası bugün Gelibolu Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonu'nda başladı. Turnuvaya ilkokul, ortaokul ve liselerden oluşan 38 okul takımı katıldı.

Turnavanın ilk karşılaşmalarında, Evreşe Orgeneral Nurettin Ersin Ortaokulu-Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu ve Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu-Gelibolu Hakimiyet-i Milliye Ortaokulu karşı karşıya geldi. Karşılaşmalardan Evreşe Orgeneral Nurettin Ersin Ortaokulu 13-11, Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu ise 12-2 galibiyetle ayrıldı.

Bir hafta sürecek olan turnuva sonunda dereceye girecek takımlara, kupaları törenle takdim edilecek.

Gelibolu'da farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir turnuva düzenlediklerini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Karaca, "Turnuvamıza Türkiye Görme Engelliler Fedarasyonu da destek verdi. 1915 Çanakkale Spor Kulübü bünyesinde bulunan Goalball Takımıda malzeme teminimizi sağladı. Burada amaç bu sporu tanıtmak. Farkındalık yaratmak. Engelli bireylerin farkına varılmasını sağlamak. Engelli bireyler gibi empati kurmayı ve toplumda neler başarabileceklerini göstermeyi amaçladık. Ayrıca özel olduklarını topluma göstermek istedik" dedi.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı