Gelibolu Gelibolu’da 'Lavantalı Tarla Günleri' düzenlendi

Gelibolu’da 'Lavantalı Tarla Günleri' düzenlendi

Paylaş
Gelibolu’da 'Lavantalı Tarla Günleri' düzenlendi

Gelibolu’da 'Lavantalı Tarla Günleri' düzenlendi

ÇANAKKALE’nin Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy beldesinde, bu yıl ilki davul ve zurnalı düzenlenen ‘Lavantalı Tarla Günleri', renkli görüntülere sahne oldu.

İş hayatından emekli olduktan sonra, hobi amaçlı düşündüğü lavanta çiçekliğini hem kendine, hem de çevresindeki 16 arkadaşına yeniden bir iş ve gelir kapısına çeviren Nevzat Aktepe, 3 yıl önce ilk adımı attığı lavanta çiçeği için tarla günleri düzenledi. 25 Haziran’dan bu yana lavanta tarlasına giden konuklar karşılaştıkları eşsiz manzara karşında saatlerce diledikleri gibi fotoğraf çekilip, salıncakta sallanıyorlar. Gezmenin ve fotoğraf çektirmenin ücretsiz olduğu tarla şenliğinin kimi zaman konukları öğrenciler, kimi zaman öğretmenler olurken, bugün de AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu oldu.

Gelibolu ilçesine bağlı Kavakköy beldesinde bu yıl ilki davul ve zurnalı olarak düzenlenen, ‘Lavantalı Tarla Günleri’ne katılan Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Kavakköy beldemize hem görsel, hem de maddi açıdan çok şey kazandıracak bu yatırımı yapan Nevzat Aktepe’ye teşekkür ediyorum. İnşallah bu daha da çok gelişir” dedi.

'Lavantalı Tarla Günleri’nin 5 Temmuzda sona ereceğini söyleyen Nevzat Aktepe ise, “3 yıl önce burudaki köylüleri, lavantayla tanıştırmak için hepsini toplayıp, Edirne’ye götürdüm. Edirne’de de lavanta günleri olmuştu. Onları orda gezdirdim, lavantayı tanıttım. Sonra geldiğimde tek tek oturup konuşarak, hepsini lavanta ekmeye teşvik ettim. Bunun yanında, yaklaşık 16 tane arkadaşım ‘tamam ekelim’ dedi. Ama onlarla beraber bende ekmeyi düşündüm, önderlik olsun diye. Geçen sene ilk ekimimizi Ocak ayında başlattık, Temmuz ayında da ilk hasadımızı yaptık. Tabi burada en önemli faktör fide seçimi. Fide Türkiye’de maalesef biraz zayıf. Yurt dışından ithal ettim. İlk etapta 600 bin fide getirttim. Yaklaşık 300 dönüm arazi ektik geçen yıl. Bu senede ikinci yılımız. Bu sene yine ilaveler yapıldı, 500 dönüme çıktı şu anda. Tabi ki bu çiçeklenme güzel olduğu için bunu ya bir festivale ya da tarla günlerine çevirelim diye düşündük. Bir iki kurumla görüştükten sonra, karar verdim ve böyle bir etkinlik çıktı ortaya. İnşallah geleneksel hale getiririz, ileriki yıllarda daha da güzel olur” diye konuştu.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı