Gelibolu Gelibolu'da şehir içi minibüsler, engellilere de ücretsiz oldu

Gelibolu'da şehir içi minibüsler, engellilere de ücretsiz oldu

Paylaş
Gelibolu'da şehir içi minibüsler, engellilere de ücretsiz oldu

Gelibolu'da şehir içi minibüsler, engellilere de ücretsiz oldu

ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde, S.S. 35 Nolu Minibüs ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi tarafından, gazi ve şehit yakını yolculardan sonra, engellilerden de ücret alınmaması kararlaştırıldı.

Gelibolu S.S. 35 Nolu Minibüs ve Motorlu Taşıtlar Kooperatifi, gazi ve şehit yakınlarından sonra şimdide engelli vatandaşlardan ücret almamaya karar verdi. Taşıyıcılar Kooperatifine yeni başkanı olan Birkan Esen ve yönetim kurulunun ilk aldığı karar, gazi ve şehit yakınlarından sonra engelli vatandaşlarında ücretsiz taşınması oldu.

Kooperatif Başkanı Birkan Esen bu uygulamanın 1 Temmuz’dan itibaren başladığını ve ilk başta aksamalar olsada, zamanla sistemin oturacağını söyledi. Esen, "Pazartesi gününden itibaren engelliler için ücretsiz taşıma kararı uygulanmaya başladı. Kooperatifimizde 16 şoförümüz var, onlar bilgilendirildi. Ama yedek şoförlerimiz de var. Bu süreçte her uygulama tam yerine oturana kadar vatandaşlarımızdan biraz sabır ve duyarlılık istiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın şehir içi minibüslere ücretsiz bineceğini gösteren afişler minübüslerimizde bulunacak” dedi.

Gelibolu Tüm Özürlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Çoşkun, alınan karar nedeniyle, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar ve Gelibolu S.S. 35 Nolu Minibüs ve Motorlu Taşıtlar Kooperatif yönetimine teşekkür etti.

Doğan ZELOVA/GELİBOLU(Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı