Türkiye (Son Dakika) 'Gelinini hamile bıraktı' dedikodusu yüzünden öldürmüş!

'Gelinini hamile bıraktı' dedikodusu yüzünden öldürmüş!

Paylaş
'Gelinini hamile bıraktı' dedikodusu yüzünden öldürmüş!

Aksaray'ın Gülağaç İlçesi'nde hafif ticari aracında tabanca ile vurularak öldürülmüş halde bulunan hurdacı Doğan Uşna'nın (50) katil zanlısı olarak eşi N.U. (47) ve oğlu S.U. (28) gözaltına alındı

Jandarmada alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen N.U., eşini, gelinini hamile bıraktığı dedikoduları yüzünden öldürdüğünü söyledi.

Olay, Aksaray’ın Gülağaç İlçesi’ne bağlı Bekarlar Köyü’nde meydana geldi. Hurdacılık yapan ve gece yarısı hafif ticari aracıyla evden ayrılan Doğan Uşna, dün sabaha karşı ailesi tarafından evlerinin 800 metre ilerisindeki tepenin yamacında tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu.
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer34269","34269","201508","34269-346808.jpg","1", "0","Hurdacının katil zanlısı eşi çıktı");

Cumhuriyet Savcısı’nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından karnından 3 kurşunla vurularak öldürüldüğü tespit edilen Uşna’nın cesedi otopsi için Aksaray Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Jandarma ekiplerine sıcaktan bunalan eşinin, tepenin yamacında yatmak için gece yarısı evden ayrıldığını söyleyen eşi N.U. ise sabahleyin cesedini bulduklarını anlattı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma ekipleri, Doğan Uşna’nın gelinini hamile bıraktığı yönünde köyde dedikodular olduğunu belirledi. Bu bilgi üzerine Doğan Uşna’nın aile için infaza kurban gitmiş olabileceği ihtimali üzerinde duran jandarma ekipleri katil zanlısı olarak eşi N.U. ve oğlu S.U.’yu göz altına aldı.

Çelişkili ifadeler veren N.U ve oğlu S.U. haklarında hazırlanan evrakla birlikte adliyeye sevk edildi. Adliye girişinde basın mensuplarının neden öldürdünüz sorusuna oğlu S.U. "Bir şey bilmiyorum. Öldürüldü. Ama öldüren kim ben de bilmiyorum" diye cevap verdi.

Arkasından gelen annesi N.U. ise aynı soruya, eşinin gelinini hamile bıraktığı yönünde dedikodu çıkarıldığını anlatarak, "Ben öldürdüm. Dünürüm, eşimin gelinimi hamile bıraktığı yönünde iftira attı. Eşim de kaldıramadı. Evde yatamadı ve dışarıya gitti. Ben de arkasından gittim öldürdüm" diye konuştu. Bu sırada önde giden oğlunun "Niye yaptın anne" diye tepki göstermesi dikkat çekti.


Hasan BÖLÜKBAŞ/ AKSARAY, (DHA)