Gemlik Gemlik’te ‘pazar’ yoğunluğu

Gemlik’te ‘pazar’ yoğunluğu

Paylaş
Gemlik’te ‘pazar’ yoğunluğu

Gemlik’te ‘pazar’ yoğunluğu

Kazım BULUT/GEMLİK,(Bursa),(DHA) – BURSA’nın Gemlik ilçesinde Kapalı Pazar Yeri’ne akın eden vatandaşlar girişlerde ve içeride yoğunluk oluşturdu.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre; koronavirüs tedbirleri kapsamında 'tam kapanma' uygulamasında, 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde saat 10.00 ile 17.00 arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açık olunması kararı alındı. Mevsimsel etkiler nedeniyle ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünlerin zayi olabileceği yönünde bulunulan tespitler sonucu alınan bu karar sonrası, Gemlik ilçesinde vatandaşlar da soluğu pazar yerlerinde aldı.

Hürriyet Caddesi’ndeki Kapalı Pazar Yeri’ne vatandaşlar akın etti. Ramazan Bayramı öncesi olması nedeniyle yoğunluğun arttığı pazar yerine vatandaşlar, sıra ile alındı. Denetimlerin sıklaştığı alanda pandemi kuralları hatırlatılsa da, zaman zaman izdihamlar yaşandı. Vatandaşlar, pazar yerinin girişinde kuyruklar oluştururken, pazar yeri içerisinde de yoğunluk meydana geldi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberin Devamı