Antalya Genç akademisyenin albüm heyecanı

Genç akademisyenin albüm heyecanı

Paylaş
Genç akademisyenin albüm heyecanı

Genç akademisyenin albüm heyecanı

ANTALYA, (DHA) - AKDENİZ Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı'nda çalışmalarını sürdüren Dr. Öğretim Üyesi Sevilay Gök Akyıldız, sözü ve müziği kendisine ait olan 'Yiğit Efe' adlı türkü formundaki eserini dinleyiciyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Ülkemizin başarılı bağlama virtüözlerinden biri olan, TRT Türkü Radyo'da hazırladığı 'Genç Türkü' programıyla her hafta Türk Halk Müziği severlerle buluşan, yurt içinde ve yurt dışında katıldığı konserlerde Akdeniz Üniversitesi'nin adını duyuran Sevilay Gök Akyıldız, şu sıralar albüm heyecanı yaşıyor.

Sözleri ve müziği kendisine ait olan 'Yiğit Efe' adlı türkü formundaki eserinin önümüzdeki günlerde tekli bir albümle dinleyiciyle buluşacağını belirten Akyıldız, eserin klibini de Antalya'da çekti. Ödüllü yönetmen Cevahir Çokbilir'in kamera arkasına geçtiği klip çalışmasının müzik yönetmeni ise sipsi çalgısıyla ülkemize dünya birinciliği getiren Ali Bedel oldu.

Profesyonel bir ekiple neşeli bir çekim süreci geçirdiklerini ifade eden Akyıldız, “Kültürümüzün en önemli unsurlarından, özümüz sözümüz türkülerimizi genç nesle sevdirmek için çalışıyoruz. İnternet üzerinden de erişilebilecek 'Yiğit Efe' adlı eserimizi dinleyicilerle buluşturmak için sabırsızlanıyorum. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı