Gündem 'Genç kayınvalide şehvet hissi uyandırabilir'

'Genç kayınvalide şehvet hissi uyandırabilir'

Paylaş
'Genç kayınvalide şehvet hissi uyandırabilir'

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, Kanal 7'de yorum yapan Necmettin Nursaçan'ın sözlerini köşesine taşıdı

Sina Koloğlu yazısında, Necmettin Nursaçan'ın bir soru üzerine "Damat, genç kayınvalidenin elini öperken şehvet hissine kapılmamalı, gönlüne hakim olmalı” dediğini aktardı. Koloğlu'nun köşe yazısından bazı satırlar şöyle:

"Kanal 7’de Necmettin Nursaçan hocamızın sohbetleri ağırlıklı olarak “temas” üzerine oluyor. Kendisine gelen üç sorudan biri mutlaka “Yaparsak günah mı?” başlığını taşıyor. Bir yerde toplumun “günah çerçevesi”yle o çerçeveye nelerin önerildiğini anlamak açısından ilginç bir program. Yani “Bizim milleti anlamak istiyorsan, izlemelisin” sıralamasına girer bu program.

Pazartesi günü, stüdyoda programa katılan bir kadın seyirci şöyle bir soru sordu: “Damat, kayınvalidesi genç olursa elini öper mi?” Yanlış hatırlamıyorsam galiba bu konu, soruyu soran kadının bulunduğu bir ortamda konuşulmuş. Merak etmişler, kendisine “Hocaya bir sor bakalım, ne diyecek?” demişler...

'YAŞLIYSA SORUN YOK'

Necmettin Nursaçan hocamız bu “toplumsal temas” durumlarını biliyor. Sorunun da nereye gittiğini, neden böyle bir soru sorulduğunu gayet iyi anladı. Onun için lafı eveleyip gevelemeden konuya girdi: Kayınvalide yaşlıysa sorun yok, genç olursa damadın “niyetine” bağlı... “Gencecik kayınvalideler var” dedi hocamız. “Damat, genç kayınvalidenin elini öperken şehvet hissine kapılmamalı, gönlüne hakim olmalı” dedi. “Şahsa göre değişir” diyerek genç kayınvalidelerin iyisi mi ellerinin öpülmemesinin daha hayırlı olacağını altını çizdi.

'İMAM NİKÂHI NUMARASINI YEMEM'

“Nişanlımdan ayrıldım nişan takımızı nasıl paylaşalım” hocamıza gelen bir başka soruydu. Necmettin Nursaçan, bu konuda da net konuştu. Nişan olayının gençlerin daha rahat hareket etmeleri için bir “vesile” olduğunu ima etti. Oradan imam nikâhına geçti, gençlerin “rahat hareket etme” için kullandıklarını söyledi. Tedbiri baştan koydu: “Önce resmi nikah olacak, sonra imam nikahı.” Yani yemezler demek istedi!

Yazının tamamı için tıklayınız

3