Türkiye (Son Dakika) Genç kızın kafasını kestiler

Genç kızın kafasını kestiler

Paylaş
Genç kızın kafasını kestiler

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 19 yaşındaki Naile Çatak adlı genç kız kafası kesilerek öldürülmüş olarak bulundu

Öğle saatlerinde Ceylanpınar-Kızıltepe yol ayrımında bulunan Maden Köyü yakınlarında meydana gelen olayda, arazide koyun otlatan çobanlar Cırcıp Deresi yakınlarındaki bir köprü altında kafası gövdesinden ayrılmış bir kadın cesedi görünce durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma yaptığı incelemede, kafası kesilerek öldürülmüş cesetle karşılaştı. Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin, yapılan inceleme sonrası gece kayıp başvurusu yapılan ve olay yerine çağrılan ailesine teşhis ettirilen Naile Çatak’a ait olduğu belirlendi.

Genç kızın cesedi olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Öldürülen genç kızın üniversiteye hazırlandığı ve dershaneye gittiği öğrenildi.

Ceylanpınar’da oturan ve cinayet haberi ile sarsılan ailesi ise, genç kızın gece teyzesini ziyaret için evden çıktığını ve bir daha haber alamayınca güvenlik güçlerine başvurduklarını söyledi.

Genç kızın ailesinin ifadesi ve jandarmanın yaptığı araştırma sonrası, olayla ilgisi olabileceğinden kuşkulanılan 2 kişi gözaltına alındı. İsimleri açıklanmayan şüpheliler sorgulanmak üzere Ceylanpınar İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Jandarma, boğazı gövdesinden ayrılan genç kızın kim ya da kimler tarafından neden öldürüldüğünü araştırıyor.

NAİLE; ZILGITLARLA UĞURLANDI


Göğsünden bıçaklanan ve boğazı kesilerek öldürülen 19 yaşındaki Naile Çatak’ın cenazesi, zılgıtlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Cinayeti soruşturan polis ise, bir otomobilde genç kıza ait saç telleri, bir evde ise şüphelilere ait olduğu tahmin edilen kanlı elbiselere ulaşınca, 2 kişiyi gözaltına aldı. Adana Adli Tıp Kurumu’nda otopsisi tamamlandıktan sonra yakınları tarafından teslim alınan Naile Çatak’ın cenazesi, öğleden sonra uzun araç konvoyu ile Ceylanpınar’a getirildi.

Naile Çatak’ın tabutu, son kez yaşadığı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine getirildi. Tabutun eve getirilmesinin ardından yakınları gözyaşı dökerken, fenalaşan bazı kişilere de hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi. Kadınlar evden çıkarılan tabutu zılgıt çekerek uğurlarken, Kürtçe ağıtlar yaktı. Genç kızın cenazesi, daha sonra ilçe mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI


Öte yandan, konuyla ilgili olarak Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu’nun talimatıyla Ceylanpınar’a gönderilen ekip yürüttüğü çalışmalarda cinayeti işlediğinden şüphelenilen 2 kişiyi gözaltına aldı. Polis, cinayetle ilgisi olabileceğinden kuşkulandığı ismi açıklanmayan bazı şüphelilere ait otomobil ile evlerde kriminal inceleme yaptı.

Bir otomobilde yapılan incelemede ölen genç kız Naile Çatak’a ait olduğu tahmin edilen saç telleri bulan polis, otomobil sahibinin evinde yaptığı aramada da kanlı elbiselere ulaştı. Kanlı elbiselere ve otomobildeki saç tellerine incelemek üzere el koyan polis, 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hasan KIRMIZITAŞ/DHA

Haberin Devamı