Yaşam Genç kızlar kavurmanın tekniklerini öğrendi

Genç kızlar kavurmanın tekniklerini öğrendi

Paylaş
Genç kızlar kavurmanın tekniklerini öğrendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları Aşçılık Okulu'nda yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla genç kızlara ciğer ve kara kavurma pişirmenin teknikleri anlatılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GASMEK) Aşçılık Okulunda yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla genç kızlara ciğer ve kara kavurma pişirmenin teknikleri anlatılıyor.

UNESCO tarafından gastronomi alanında koruma altına alınan Gaziantep mutfağının ünlü lezzetleri arasında yer alan kavurma, Kurban Bayramı'nda damakları tatlandıracak yemeklerin başında geliyor.

GASMEK Aşçılık Okulunda talep üzerine düzenlenen atölyede genç kızlara kavurma yapımı öğretiliyor.

Üç gün süren ve 10'ar kişilik grupların oluşturulduğu eğitimde kavurma yapımının inceliklerini ustalarından öğrenen genç kızlar, öğrendiklerini uygulayabilmek üzere Kurban Bayramı'nı bekliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, GASMEK'te sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini söyledi.

Kavurma hakkında gelen talep üzerine bayram öncesi atölye oluşturduklarını belirten Tolay, "Gençlerimiz, kavurma yemeğini annelerinden öğreniyor. Bunun yanı sıra bir de ustalardan öğrenmek istediklerini söyleyince atölye düzenlemeye karar verdik. Gaziantepliler mutfak konusunda bir hayli becerikli ve istekli. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu istekleri en iyi şekilde karşılamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Eskiden et saklama yöntemiydi

Şef aşçı Hanifi Ekti de ciğer kavurmanın Gaziantep mutfağının vazgeçilmezlerinden olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bayramda et hazırlanana kadar ciğer kavurma hazırlanıp yenir. Birçoğumuz için 'Kurban Bayramı'nın kahvaltısı' diyebiliriz. Kebapçılarda da yine kebaptan önce çokça tercih edilir. Aslında buzdolabı olmadığı dönemlerde kavurma bir çeşit et saklama yöntemiydi. Et küçük kuşbaşı şeklinde doğranıp bolca tuzlanıp kavurulur, küplere konarak serin yerde muhafaza edilirdi. Yemekler pişirilirken de yeterli miktarda alınıp yemeklere konulurdu. Lezzeti nedeniyle günümüzde hala yoğun ilgi görüyor."

"Bayramda yapmak için sabırsızlanıyorum"

Kübra Yavuz da annesinden öğrendiği kavurma yemeğini biraz daha eski yöntemlere göre yaptığını kaydederek, "Bu kursta biraz daha modern teknikler kullanılarak yapıldığını gördüm. Baharat kullanılması olsun, tadı olsun, herşeyi farklı. Bayramda yapmak için sabırsızlanıyorum." diye konuştu.

Haberin Devamı