Ekonomi Gençleri bataklıktan spor kurtaracak

Gençleri bataklıktan spor kurtaracak

Paylaş
Gençleri bataklıktan spor kurtaracak

İddialı bir kimliğe sahip olan Başkan Soner Çetin, çok sevdiği sporu herkese ulaştırmak için çabalıyor

FAİK GÜRSES

Haberin Devamı

“Yapacağım, yaptım. Temelini atacağım, attım. Bitireceğim, bitirdim.” Böylesine iddialı bir kimliği var Başkan Soner Çetin’in. Başkan’ın bu iddiasını Çukurova gezimizde yaşadığım bir anıyla açıklayayım. Engelliler için yapılan salondan çıkarken, Başkan’ın yolunu orta yaşlı bir hanımefendi keserek, “Sayın Başkan. Bize söz verdiğiniz her şeyi yaptınız. Size minnettarız” dedi. Engelliler için yapılan spor merkezini Başkan söz verdiği tarihte bitirmiş.

VOLEYBOLDAN TENİSE

Hukuk Fakültesi’ne kadar mükemmel derecede voleybol oynamış Başkan. Ardından tenise başlamış. Bu iki sporun yanı sıra Çukurova'yı da nakış işlercesine spor tesisleri ile donatmış. İnşa edilen spor salonunun içinde her şey var. Masa tenisi, bilardo, yüzme havuzu, son teknoloji fittnes aletlerine baktıkça insanın hemen spor yapası geliyor. Hatta bir ara ceket ve gömlekle Genel Yayın Yönetmenimiz Emre İskeçeli, Şoray Uzun ve Mehmet Coşkundeniz ile aletlerin üstüne çıkıp pedal çevirdik.

Haberin Devamı

GENÇLERİN YANINDA

Başkan Soner Çetin ile Belediye Binası’nda başlayan söyleşimiz sokağa taşarken, birbirinden önemli konular peşi sıra geldi. Başkan diyor ki, “İçimde uhtedir. Çok iyi bir Kadın Voleybol Takımı kurup, Süper Lig'de yerimizi alırdık. Ama gençlere yapacağım hizmet yarım kalacaktı. O değerlerin üstüne eğilmeyi vazife bildim. Onları uyuşturucu bataklığından kurtararak, spor salonlarında birer inci gibi işlemeyi daha uygun gördüm.”

ÇOCUKLARA SATRANÇ

Belediye Binası’nın içindeki plaket ve kupalara gözüm takıldı. Sordum Başkan’a, “Bunlar adeta müzelik değil mi?” Başkan hemen cevapladı, “İnanın bunları çok kısa sürede kazandık. Mesela kreşlerde 4-5 yaşındaki çocuklarımız satranç eğitimi alıyor. İleride buradan bir dünya şampiyonu çıkarmak en büyük hayalim. İnanın satranç eğitimi veren hocalarımız bile çocuklarımızın duyarlılığına hayret ediyor. Onların daha iyi yetişmesi için daha yapacak çok işimiz var.”