Gündem Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) mülakat ne zaman? İşte detaylar…

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) mülakat ne zaman? İşte detaylar…

Paylaş
Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) mülakat ne zaman? İşte detaylar…

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) İşkur İŞKUR aracılığıyla sürekli işçi alımı başvuruları kura sonuçları 5 Mart’ta açıklanmıştı. Kura sonucunu öğrenen adaylar işe alım süreci ile ilgili olarak sıklıkla Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) mülakat ne zaman? sorusunu aratıyor. İşte detaylar…

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) vasıtasıyla sürekli işçi alımı yapıyor. Sürekli İşçi alımı başvuru süreci şubat ayında sona ermişti. Değerlendirilen ve uygun görülen adaylar arasında yapılan kura sonucu da 5 Mart’ta açıklanmıştı. Kura sonuçlarını öğrenen adaylar için süreç hala devam ediyor. Peki, Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) mülakat ne zaman? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar sözlü sınava alınacak. Sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlık (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek. Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. Sınav kurulunca, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle açık iş sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacak.

SÖZLÜ SINAV İÇİN BELGE TESLİM İŞLEMLERİ

Sözlü sınav için nihai listede yer alan adayların; hangi belgeleri teslim edeceği, belge teslim yeri, tarihleri ve diğer bilgilendirme işlemleri Bakanlık (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde daha sonra ilan edilecek. Başvuru yapan adayların başvuru süreci internet sitesinden takip etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

SÖZLÜ SINAV İŞLEMLERİ

1) Kura çekimi sonrası belirlenen asıl adaylar başvurmuş oldukları meslek kolu için aranan şartları taşıdıklarını belgeleyen evraklarını Sınav Kurullarına teslim edecekler. Evrak İnceleme Komisyonu tarafından teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen şartları taşıdığı tespit edilen ve ilan edilecek nihai listede yer alan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Bakanlık (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek.

2) Adaylar, sözlü sınavda Genel Kültür (25 Puan), Genel Yetenek (25 Puan) ve Mesleki Bilgi ve Becerilerine ilişkin (50 Puan) konularda sınav kurulu Başkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiş oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecek. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.

Sözlü sınavda adaylar;

•Genel Kültür ve Genel Yetenek alanında adayların kapalı zarf usulü ile rastgele seçme suretiyle belirleyeceği soruya vereceği yazılı cevap,

•Mesleki bilgi, beceri ve görevlerine ilişkin konularda ise yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eğitim düzeylerine uygun olarak yapılacak değerlendirme esas alınacak.

Haberin Devamı

3) Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak başarılı olan adaylar; Bakanlık (www.gsb.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

Adaylar tarafından sonuçlarına ilişkin olarak, sonuçların açıklanmasından itibaren 7 (yedi) iş günü içinde Sınav Kuruluna itiraz yapılabilecek.

GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Göreve başlamaya hak kazanan adaylar ilgili il müdürlüklerine istenilen belgeleri belirtilecek tarihe kadar şahsen teslim edecekler. Posta, kargo veya kurye ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacak. Ancak fiilen askerlik görevinde bulunanlar ile hastalık veya doğum mazereti nedeniyle belgelerini teslim etmeye gidemeyecek durumda olanlar (durumlarını belirten askerlik belgesi, doğum raporu veya hastalık raporu ibraz etmeleri kaydıyla) belgelerini yakınları aracılığıyla teslim edebilecekler.

Belgeleri teslim alınan adayların, Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırmasının sonuçlanmasını takiben yazılı tebligat yapılmak suretiyle göreve başlamaları sağlanacak.

Haberin Devamı

Ataması yapıldığı halde göreve başlamayanların, deneme süresi içinde işten ayrılanların, belirtilen süre içerisinde belge teslim etmeyenlerin/feragat edenlerin veya başvuru şartlarını taşımadığı tespit edilenlerin yerine, Yönetmelik hükümlerine istinaden yedek listeden atama yapılacak.

GERÇEĞE AYKIRI BEYAN

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek. Bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

EVRAK TESLİMİ İÇİN BUGÜN SON GÜN

Kura çekimi sonucu sözlü sınava girmeye hak kazanan asıl adaylar 15 Mart 2019 tarihine kadar başvuru yaptıkları meslek koluna ilişkin belirtilen belgeleri teslim etmeleri gerekiyor.

Temizlik Görevlisi, En az İlköğretim diploması,

Cankurtaran, En az İlköğretim diploması, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonunca verilmiş en az bronz cankurtaran belgesi,

Haberin Devamı

Mekaniker (Pedallı Araçlar) En az İlköğretim diploması, Türkiye Bisiklet Federasyonunca verilmiş teknik eleman belgesi,

Otobüs Kaptanı (Şoförü), En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) diploması, D sınıfı ehliyet, en az SRC 2 ve SRC 4 belgesi,

Aşçı Yardımcısı, En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) diploması, aşçılık yardımcılığı kalfalık belgesi ve MEB onaylı hijyen belgesi,

Aşçı En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) diploması, aşçılık usta öğreticilik belgesi ve MEB onaylı hijyen belgesi,

Elektrik Tesisatçısı (Bina) En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) diploması, ilgili alandan ustalık veya kalfalık belgesi,

Güvenlik Görevlisi En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) diploması, özel güvenlik elemanı sertifikası,

Havuz Suyu Operatörü En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) diploması, MEB onaylı havuz suyu operatörü sertifikası,

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı En az Ortaöğretim (Lise ve Dengi) diploması, ilgili alandan ustalık veya kalfalık belgesi ve MEB onaylı doğalgaz yakıtlı kalorifer ateşçisi belgesi,

Garson (Servis Elemanı) En az Ortaöğretim (Meslek Lisesi) ilgili bölüm diploması,

Resepsiyon Görevlisi (Ön Büro Elemanı) En az Ortaöğretim (Meslek Lisesi) ilgili bölüm diploması,

Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni En az Ortaöğretim (Meslek Lisesi) ilgili bölüm diploması,

Makine Teknikeri Üniversitelerin (Ön Lisans) Makine - Motor - Mekatronik bölüm diploması,

Bilgisayar Donanım / Teknolojisi Teknikeri Üniversitelerin (Ön Lisans) ilgili bölüm diploması,

Çim Alan Tesisi ve Yönetimi Teknikeri Üniversitelerin (Ön Lisans) çim alan tesisi ve yönetimi programı bölüm diploması,

Gençlik Lideri Ön Lisans diploması, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü onaylı gençlik liderliği belgesi,

Gençlik Lideri Lisans diploması, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü onaylı gençlik liderliği belgesi,

Muhasebeci İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler lisans diploması,