Gündem Genel af çıkıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af açıklaması...

Genel af çıkıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af açıklaması...

Paylaş
Genel af çıkıyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan af açıklaması...

Af bekleyen yüz binlerce kişi son zamanlarda "Genel af çıkacak mı?" sorusunu sıklaştırırken konu hakkında dün en net açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışı töreninde "Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur." dedi.

Af yasası gündemi meşgul etmeye devam ediyor. MHP Lideri Devlet Bahçeli başta olmak üzere milletvekilleri bir adım atılmasını isterken dün Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının ikinci etabının açılışı töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan "Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur." diyerek son noktayı koydu.

Haberin Devamı

21 EKİM 2018: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AF AÇIKLAMASI:

"Devlete karşı işlenen suçları devlet affeder, şahıslara karşı işlenen suçları devletin af yetkisi yoktur. 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevlerinde olduğu günlerde, biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız? Demokratik bir şekilde sordum, cevabımı aldım. Af, ne affı? Biz asla. Adil bir iktidar olamazsınız, adaletle hükmeden bir iktidar olamazsınız."

16 EKİM 2018: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AF AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son af tartışmaları bu rahatsızlığı daha da artırmıştır. Arkadaşlarımızdan af tartışmasıyla uğraşmak yerine içeriği ve uygulamanın mahşeri vicdana daha uygun hale gelmesi yönünde çalışma yapmalarını istedim. Bakanlığımız bu konudaki hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.

Haberin Devamı

2 EKİM 2018: ÖMER ÇELİK'TEN "AF" CEVABI

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "af yasası" sorusuna "Partideki çalışma ve değerlendirme tamamlanmamıştır, son aşamasındayız ama tam bir nokta koyulmamıştır" dedi.

26 EYLÜL 2018 HAYATİ YAZICI: İYİ İRDELEMEMİZ GEREKİYOR

CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'nın sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, af konusunda yaptığı açıklamada "Bu çok karmaşık bir konu. Bunu çok iyi irdelememiz gerekir. Hiçbir hesap içerisinde olmadan toplumu nasıl etkiler, suçla mücadeleyi nasıl etkiler, yargılamayı nasıl etkiler, adalet algısını nasıl etkiler, bütün bu alanları dikkate almak suretiyle hasbi olarak bu konuyu irdelemeliyiz" dedi.