Merkez Genel Müdür Sarıkaya, gelecekte var için dijital dönüşüme ayak uydurulmalı

Genel Müdür Sarıkaya, gelecekte var için dijital dönüşüme ayak uydurulmalı

Paylaş
Genel Müdür Sarıkaya, gelecekte var için dijital dönüşüme ayak uydurulmalı

Genel Müdür Sarıkaya, gelecekte var için dijital dönüşüme ayak uydurulmalı

Canse ORUÇ/İSTANBUL,(DHA)-ÖZEL bir üniversitenin Gelecek Merkezi Çadırı’nda düzenlenen etkinlikte konuşan Genel Müdür Erol Sarıkaya, 21. yüzyılda teknolojinin baş döndüren bir hızla ilerlediğini belirtip, gelecekte var olmak isteyen herkesin ve her kurumun dijital dönüşüme ayak uydurması gerektiğini söyledi.

Küçükoğlu Holding iştiraklerinden Toksan Otomotiv A.Ş’nin Genel Müdürü Erol Sarıkaya, Yeditepe Üniversitesi Bilişim Kulübü Öğrencileri tarafından düzenlenen Infomatic Talks (Bilişim Konuşmaları) etkinlikte konuştu. Genel Müdür Erol Sarıkaya, Küçükoğlu Holding’in tüm şirketlerinde teknolojik gelişmelere ayak uydurmak için planlı bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Sarıkaya, “Tüm çalışmalarımızı, 2025 Stratejik Planımızdaki Endüstri 4.0 dönüşüm hedeflerimize uygun olarak yapıyoruz” dedi.

GELECEĞE BUGÜNDEN HAZIRLANMALIYIZ

Erol Sarıkaya, Endüstri 4.0’ın sadece teknolojik açıdan bir dönüşüm olmadığını, aynı zamanda insan, bilgi ve kültür kaynağının olgunlaştırılarak, verilerden bilgi üreten, öğrenen, çevik ve hızlı karar veren bir organizasyona dönüşmek olduğuna dikkat çekti. Sarıkaya, Toksan’ın sektöründe dijital dönüşüme öncülük ettiğini belirterek, “Dijital yol haritamızı belirledik ve holdingimiz bünyesinde Dijital Lider istihdam ediyoruz” dedi. İşletmelerinde gerçek zamanlı veriler ile hızlı ve daha iyi karar vermeyi, sürekli izleme ve kestirimci bakım uygulaması ile arıza nedeni ile üretime ara vermeyi azaltmayı, gerçek zamanlı üretim izleme ve kalite onayı ile kaliteyi iyileştirmeyi, çalışan verimliliğini ve güvenliğini arttırmayı amaçladıklarını söyledi. Sarıkaya, dijital dönüşümün ancak bilişim teknolojisi ile üretim tecrübesinin tam uyumunun sağlanması ile gerçekleşeceğini de söyledi. Bunun dışında yapılacak dijital dönüşümün başarı şansının olmadığına vurgu yapan Sarıkaya, “Biz Toksan’da tüm arkadaşlarımızın kalıtımı ile bu dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Sizler farklı alanlarda eğitim aldınız. Yakın gelecekte iş hayatına atılacaksınız. İmalatta çalışmak istiyorsanız bilişim, bilişim sektöründe çalışmak istiyorsanız da üretim bilgisine asgari seviyede sahip olmak zorundasınız. Sadece kendi alanında uzman olan kişiler dijital dönüşüm çağına ayak uyduramazlar” dedi.

Sunumunda firmadaki Endüstri 4.0 yatırımları ve yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Erol Sarıkaya, Holding’in tüm şirketlerinin üniversiteler ile işbirliğine önem verdiğine vurgu yaptı. Tüm çalışmalarını ve tecrübelerini talep eden üniversiteler ile severek paylaşabileceklerini vurgulayan Erol Sarıkaya, “Bilgi teknolojisine önem veren ve öğrencilerini geleceğe hazırlayan Yeditepe Üniversitesi ile ortak projelerde çalışmayı çok isteriz” dedi.

Yapılan sunumunun ardından Yeditepe Üniversitesi Ticari Bilimler Fakültesi Akademisyenlerinden Doç. Dr. Arzu Baloğlu öğrencilerini iş dünyasından temsilciler ile buluşturdukları programları devam ettireceklerini belirtip, programlarına katkı sunduğu için Genel Müdür Erol Sarıkaya ve Ar-Ge Müdürü Berna Başak Mışıl’a teşekkür etti ve günün anısına plaket verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı