Ekonomi Genelev hisseleri baş döndürüyor

Genelev hisseleri baş döndürüyor

Paylaş
Genelev hisseleri baş döndürüyor

Avustralyalı genelev Planet Platinum hisseleri borsada son 1 aydaki % 53'lük yükselişle şov yapıyor

Dünyanın ilk halka açık genelevi olan Planet Platinum son bir aydaki performansı ile resmen baş döndürüyor. Avustralya'da gösterge olarak kullanılan All Ordinaries borsanının sadece yüzde 1.8 yükselebildiği son bir ayda Planet Platinum hisseleri yüzde 53 yükselerek resmen şov yaptı.

23 Haziran'da 0.15 cent olan Planet Platinum hisseleri 22 Temmuz itibariyle yüzde 53'lük primle 0.23 cente fırladı. Aynı dönemde All Ordinaries borsası ise yüzde 1.8 değer artışıyla yerinde saydı.

Haberin Devamı

En popüler genelev

Planet Platinum hisselerindeki performansın sırrı ise seks hizmetinin yanı sıra başka hizmetleri de vermesinden kaynaklanıyor. Seks hizmetinin yanı sıra bilardo, atari oyunları ve dönme dolap gibi eğlence sektörüne yönelik hizmetler de veren şirket Avustralya'nın en popüler genelevleri arasında yer alıyor.

Halka açıldığı ilk dakika unutulamadı

Dünyanın en güzel kadınlarının çalıştığı yer olarak bilinen Planet Platinum, 2003 yılında halka arz edildi. Brokerlerin en çok takip ettiği hisseler arasında yer aldığı da bilinen Planet Platinum'e altı kereden fazla giden müşterilere platin üyelik kartı veriliyor.

Bu sayede birçok indirimden faydalanabilen müşteriler, her onuncu ziyaretlerini ise bedavaya yapıyor. Planet Platinum'un hisseleri halka ilk açıldığı ilk dakikalarda iki katına fırlayarak akıllarda yer etmişti. Bu arada şirket dana önce Daily Planet olan ismini Planet Platinum olarak değiştirdi.

Haberin Devamı

Avustralya borsasına ne oldu?

Avustralya'da borsanın kötü gidişhatının nedeni ekonomi ile de doğrudan ilgili. Avustralya İstatistik Bürosu'nun rakamlarına göre Avustralya genelinde yıllık enflasyon yüzde 3.3 iken Melbourne'da yüzde 3.5 olarak gerçekleşti. Bu yılın ilk 3 ayında Melbourne'da hayat pahalılığı yüzde 1.7 oranında arttı. 1995 yılından bu yana en büyük artış oldu bu.

Pınar SUNGUR / BIGPARA.COM