Gündem Genelevde 'ramazan' hassasiyeti

Genelevde 'ramazan' hassasiyeti

Paylaş
Genelevde 'ramazan' hassasiyeti

Adana'da 'Sosyal Evler' denilen genelevde asayiş, sağlık ve mali denetim yapıldı. Uygulama sırasında bir evin penceresinde 'Ramazan dolayısıyla kapalıyız' yazısı dikkat çekti

Merkez Seyhan İlçesi’nin Sarıhamzalı Mahallesi’nde bulunan genelevde uygulama yapmak isteyen Emniyet Müdürlüğü, mahkemeden karar aldı.

Haberin Devamı

SGK İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Maliye ve belediye zabıta ekipleriyle birlikte 170 polis, geneleve geldi. Müşterilerin içeri alınmadığı uygulama sırasında tüm evler tek tek arandı.

Burada çalışan kadınların da kaldığı odalar, kullandığı dolap ve eşyaları tek tek kontrol edildi, sağlık açısından da değerlendirildi.

Uygulama sırasında bir odanın penceresindeki ’Ramazan dolayısıyla kapalıyız’ yazısı ise dikkat çekti. Bu odada bulunan kadınların, Ramazan ayı nedeniyle oruç tuttukları için müşteri kabul etmediği öğrenildi.

Polisin baskın düzenlemesi üzerine müşterilerinin rahatsız olduğunu söyleyen bazı kadınlar ise, "Sizin yüzünüzden müşterilerimiz kaçtı. Şimdi biz akşama kadar ne yapacağız" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

2 saat süren denetimlerde herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)