Ekonomi Genelge yayınlandı! Uzaktan çalışma geldi! Milyonlarca memuru ilgilendiriyor…

Genelge yayınlandı! Uzaktan çalışma geldi! Milyonlarca memuru ilgilendiriyor…

Paylaş
Genelge yayınlandı! Uzaktan çalışma geldi! Milyonlarca memuru ilgilendiriyor…

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine ‘Tam kapanma Tedbirleri’ konulu genelge gönderdi. Milyonlarca kamu çalışanın da merak ettiği uzaktan çalışmayla ilgili detaylar da belli oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçileceğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Tam kapanma süreciyle ilgili detaylar merak edilirken İçişleri Bakanlığı'ndan genelge geldi. Genelgede kamuda uzaktan dönemine geçildi.

KAMUDA UZAKTAN ÇALIŞMA DÖNEMİ

- Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının yüzde 50’sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçilecektir. Bu dönemde;

- Uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya tabi kamu personeli, herhangi bir özel muafiyete sahip olmamaları nedeniyle diğer vatandaşların tabi olduğu esaslar haricinde ikametlerinden ayrılmayacak.

Haberin Devamı

- Kamu personeli için görev belgesi düzenlenecek ve görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile işyeri arasındaki güzergahla sınırlı şekilde muafiyete tabi olacak.