Gündem Genelkurmay Başkanı, Sezer Ailesi'ne sürpriz yaptı

Genelkurmay Başkanı, Sezer Ailesi'ne sürpriz yaptı

Paylaş
Genelkurmay Başkanı, Sezer Ailesi'ne sürpriz yaptı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Zonguldak Ereğli'de oturan 3 oğlu da asker olan Asiye- Hasan Sezer çiftine sürpriz yaparak çocuklarıyla bir araya getirdi. Isparta'daki buluşmada duygu dolu anlar yaşandı. En küçük oğulları Erkan Sezer'in yemin törenine katılan anne Asiye ve baba Hasan Sezer'e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel tarafından gönderilen hediyeler verildi

Asiye- Hasan Sezer çiftinin büyük oğulları 23 yaşındaki Sercan Sezer, 4 yıl önce vatani görevini yaparken Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldı. Sercan Sezer, Şırnak’ın Uludere İlçei’nde görevini sürdürürken, 3 ay önce askere giden kardeşi 22 yaşındaki Serkan Sezer de Van’da vatani görevini yapmaya başladı. Sezer çifti, en küçük oğulları 20 yaşındaki Erkan Sezer’i de vatani görevini yapması için 1 ay önce Isparta’ya gönderdi.

Haberin Devamı

ÖZEL’İN İSTEĞİYLE AİLE BİRLEŞTİ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, en küçük oğlu Erkan Sezer’i Isparta’ya acemi birliğine uğurlayan baba Hasan Sezer’i basında çıkan haberlerin ardından arayarak çifti kutladı. Ardından 28 Şubat’ta yapılan yemin töreni öncesinde Sezer ailesi, Genelkurmay Başkanı Özel’in özel davetlisi olarak çarşamba günü Isparta’ya geldi. Orgeneral Özel’in isteği üzerine, Şırnak’ta görev yapan Uzman Çavuş Sercan ile Van’da vatani görevini devam ettiren Serkan da ailesinden habersiz Isparta’ya getirildi. Orduevinde konuk edilen aile karşılarında evlatlarını görünce şaşkına döndü, gözyaşlarını tutamadı. Anne Asiye ve baba Hasan Sezer 2 oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, acemi birliğinde bulunan en küçük oğul da aileye katılarak sürprizi büyüttü.

Haberin Devamı

'HEPSİNİN ÖZLEMİNİ GİDERMEK'

Çocuklarına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten baba Hasan Sezer, komutanlara teşekkür etti ve "Hepsinin özlemini gidermek daha iyi oldu" dedi. Anne Asiye de oğullarına sarılırken güçlükle "Çok özlemişim, çok güzel oldu. Sevindik, çok mutlu olduk. Ne diyeceğimi bilmiyorum" diyebildi.

Oğullardan Serkan Sezer ailesine kavuşmasının güzel bir duygu olduğunu dile getirirken, Şırnak’ta uzman çavuş olarak görev yapan Sercan Sezer de "Bizim için çok büyük sürpriz oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak büyük bir aile olduğumuzu tekrar görmüş olduk. Bütün komutanlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Isparta’da acemi birliğinde bulunan en küçük oğul Erkan Sezer ise "Ne diyeceğimi bilmiyorum. Annem, babam, ağabeylerim hepsi yanımdalar. Onları çok özlemişim" dedi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer15354","15354","201403","15354-109463.jpg","1", "0","Anne ve babaya en anlamlı sürpriz");

'ONUR VE GURUR İÇİNDEYİZ’

Baba Hasan Sezer, 3 oğlunun da askerde olmasının gurur verici olduğunu anlatırken şunları söyledi:

"Askere gideceğiz’ dediler, seve seve gönderdik. Biz bu vatan için doğduk. Oğullarımızı da bu vatan için görevini yapmaya gönderdik. Herkes oğlunu seve seve askere göndermeli. Ben 3’ünü birden gönderdim. Daha da olsa gönderirim. Bu görev kutsal bir görevdir. Onur ve gurur içindeyiz. Bu vatan bizimdir."

Genelkurmay Başkan Orgeneral Özel’in kendisini tebrik etmek için aradığını ve "Senin gibi babalar bu ülkede az bulunur" dediğini aktaran baba Hasan Sezer, Orgeneral Özel’e teşekkür etti.

'SAĞ VE SOL KOLUMDULAR'

Oğulları ile birlikte yeni bir kuaför salonu açtıklarını belirten Hasan Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Serkan ve Erkan, üst düzey kuafördür. Bundan dolayı büyük bir müşteri kitlesine sahiptik. Şimdi müşteriler geliyor ’Serkan nerede’ diyor. ’Askere gönderdik’ diyorum. Arkasından ’Erkan nerede’ diyorlar. ’Onu da askere gönderdik’ diyorum. Biri sağ, diğeri sol kolumdu. Birkaç süre öyle idare edeceğim. Vatan sağ olsun."

SESLERİ KULAĞIMDA ÇALINIYOR

Anne Asiye Sezer de çocuklarının tümüyle gurur duyduğunu belirterek, "Onur verici bir şey, anlatamıyorum. Arıyorlar, seslerini duyuyorum. Hepsi ile hemen her gün görüşüyoruz. Gerçekten güzel bir duygu yaşıyorum. Acı veriyor ama gerçekten katlanıyorum. Konuştuğumda hepsi de rahat olduklarını ve iyi olduklarını söylüyor. ’Devlet bize bakıyor’ diyorlar. Sesleri kulağımda çalınıyor bazen ama işte anne yüreği" ifadelerini kullandı.

SEZER AİLESİNE YEMEK VE HEDİYE

Oğullarıyla Isparta’da birleşen Sezer ailesi, Isparta İç güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve eşi ile diğer komutanların katımıyla birlikte yemek yedi.

Çocuklarıyla bir araya gelen anne Asiye ve baba Hasan Sezer, dün Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda 1994/1 tertip vatani görevini yapan oğulları Erkan Sezer’in yemin törenine katıldı. Törene, Erkan’ın ağabeyleri Uzman Çavuş Sercan Sezer ve Serkan Sezer de katıldı. Töreni izlerken duygulu anlar yaşayan baba Hasan Sezer, "Bugünleri de gördük. O kadar sevinçliyiz ki anlatamam. Artık küçük oğlumuz Erkan da yemin ederek asker oldu" dedi. Asiye Sezer ise şunları dedi:

"Oğlumu yemin ederken görmek, beni daha da gururlandırdı. İki oğlum yanımda, en küçük oğlum bu vatan için yemin ediyor. Gerçekten çok onurlandım. Allahım bana böyle mutlu ve gururlu günleri de gösterdi. Bütün komutanlara teşekkür ediyorum."

Yemin töreninin ardından anne Asiye ve baba Hasan Sezer’e, Isparta İç güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel tarafından gönderilen hediyeleri verdi.

Ali ÇEVİKBAŞ/DHA