Gündem Genelkurmay'ın Anıtkabir'deki etkinliği iptal!

Genelkurmay'ın Anıtkabir'deki etkinliği iptal!

Paylaş
Genelkurmay'ın Anıtkabir'deki etkinliği iptal!

Genelkurmay Başkanlığı’nın daha önce duyurduğu, bugün saat 15.00’de Anıtkabir’de, "Ata’nın huzurunda Ordu Millet Elele” adı altında yapılacak olan etkinlik sürpriz bir şekilde iptal edildi. Etkinliğin iptal edilme nedenini, güvenlik ve bazı grupların faaliyeti provoke edebileceği istihbaratı oluşturuyor

Genelkurmay, daha önce bu etkinlikte 1881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonu uçurulacağını duyurmuştu. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada etkinliğin iptal edildiği duyuruldu ancak neden iptal edildiğine dair bir bilgi paylaşılmadı.

Ancak güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, etkinliğin iptal edilme nedenini, güvenlik ve bazı grupların faaliyeti provoke edebileceği istihbaratı oluşturuyor.

İşte TSK'nın internet sitesinden yapılan tek cümlelik iptal açıklaması:



Atatürk’ün 78’inci ölüm yıldönümü olan bugün saat 15.00'te Anıtkabir'den 1881 dilek balonu gökyüzüne bırakılacaktı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78’inci ölüm yıldönümünde gönüllerde hiç ölmediğinin; Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin, ülkesinin, bayrağının ve milletinin hizmetinde olduğunun bir kez daha vurgulanması amacıyla Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının katılımıyla Anıtkabir Komutanlığında bugün 10 Kasım 2016 saat 15.00’te -Ata’nın Huzurunda Ordu Millet El Ele- temalı bir faaliyet icra edilecektir" denilmişti.


ATATÜRK'ÜN DOĞUM YILINA GÖNDERME YAPILACAKTI


Etkinlik kapsamında Atatürk'ün doğum yılına atfen 1881 çift kırmızı ve beyaz dilek balonu Anıtkabir ziyaretçileri, şehit ve gazi aileleri ile askerler tarafından gökyüzüne bırakılacaktı.