Gündem Genelkurmay'dan 'yeni asker' iddiasına yanıt

Genelkurmay'dan 'yeni asker' iddiasına yanıt

Paylaş
Genelkurmay'dan 'yeni asker' iddiasına yanıt

Genelkurmay Başkanlığı, Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, idari, teknik ve adli ekiplerin henüz olayın oluş şeklini belirlemeden bazı basın yayın organlarında yetkisiz ve konuyla ilgili bilgi ve deneyimi bulunmayan kişilerce açıklamalarda bulunulduğu ve kamuoyunun yanlış bilgilendirildiği belirtilerek, "Olay, her yönüyle ve derinliğine incelenmekte olup, idari ve adli soruşturma sonuçlarının beklenmesinin sağduyulu bir davranış olacağı değerlendirilmektedir" ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

'MÜHİMMAT DIŞARIDA KALMASIN DİYE'

Açıklamada, görgü tanıklarının ifadelerine göre, "hava karardıktan sonra ’dışarıda kalan az sayıda mühimmatı da emniyete alalım ve faaliyeti bitirelim’ düşüncesiyle çalışmanın sürdürüldüğü" bildirildi.

'YENİ ASKER' İDDİALARI

Açıklamada, şehit olan askerlerin, "yeni askerler olduğu" iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirerek, "Asker şehitlerimizin 15’i kısa dönem askerdi. Şehit olan bu kısa dönem 15 askerimiz bir aylık askerdi. Bunlar, mühimmatın tasnif ve istiflenmesiyle değil mühimmat sandıklarının depo içine girmeden depo dışında taşınmasıyla görevlendirilmişlerdir. Depo içinde tasnif ve istiflemeyi ise iki astsubay, iki uzman çavuş, 3-4 uzun dönem askerle birlikte yapmaktaydı. 15 ay olarak vatani vazifesini yaparken şehit olan 6 askerimizden ikisi 12 aylık, biri 9 aylık, ikisi 6 aylık ve biri de 3 aylık askerdi" bilgisini verdi.

Haberin Devamı