Türkiye (Son Dakika) Generalleri, profesörleri dolandırmışlar

Generalleri, profesörleri dolandırmışlar

Paylaş
Generalleri, profesörleri dolandırmışlar

Ankara'da kendilerini 'asker, savcı, hakim ve polis' olarak tanıtarak aralarında general, profesör ve işadamlarının da bulunduğu 200 kişiyi 10 milyon TL dolandıran telefon çetesi çökertildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro ekiplerince düzenlenen operasyonda, kendilerini savcı, hakim ve polis olarak tanıtarak telefonla aradıkları kişileri dolandırdıkları iddia edilen 38 kişilik çete çökertildi.

Çetenin aralarında üst düzey muvazzaf askerler, üniversitede görevli profesör, cerrah, işadamı, akademisyen ve bürokratların da bulunduğu yaklaşık 200 kişiyi 10 milyon TL dolandırdığı belirlendi.

PROFESÖRDEN 147 BİN T

Çetenin, tuzağına düşürdüğü bir iş adamını 300 bin TL, Hacettepe Üniversitesi’nde görevli bir profesörü de 147 bin TL dolandırdığı ortaya çıktı.

Çetenin, ’Ergenekon Terör Örgütü’yle bağlantınız var’ diyerek bir muvazzaf general ile Albay rütbesindeki 6 askeri personeli arayarak, isimlerinin listeden çıkarılması için verdikleri hesaba para yatırmaları talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Çetenin hedefindeki üst düzey askerlerin verilen hesaplara yüklü miktarda para yatırdıkları öne sürüldü.

OKUL MÜDÜRLERİ DE VAR

Çetenin, Ankara’da görevli üst düzey bürokratları da arayıp, aynı yöntemle dolandırdığı belirtildi. Aralarında okul müdürleri, özel ve kamu hastanelerinde çalışan doktorlar ve akademisyenlerin bulunduğu yaklaşık 200 kişiyi benzer yöntemlerle dolandırdığı öne sürülen çetenin oyunu Hacettepe’de görevli profesörün Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yaptığı şikayet sonrasında ortaya çıktı.

Bir ay içinde 3 kez olmak üzere toplam 147 bin TL’sini çeteye kaptıran profesörün, çetenin tekrar para istemesi üzerine polise başvurduğu belirtildi.

38 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çeteyi yaklaşık 6 aydır takip eden polis, şebekenin Şanlıurfa, Afyon, Adana ve Ankara’da faaliyet gösterdiğini tespit etti. Elebaşılığını Ali K.’nın., yardımcılıklarını Mehmet Ç., Halil G. ve Mehmet T.’nin yaptığı ileri sürülen çeteye önceki gün operasyon düzenledi.

Dört ilde yapılan operasyonla 38 kişi gözaltına alınarak emniyete getirildi. Ayrıca şebekenin 4 elemanının da cezaevinde bulunduğu ortaya çıktı.

Şüphelilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgulamaları sürerken, mağdurların çoğunun da emniyete gelerek şikayetçi olduğu belirtildi.

Fevzi KIZILKOYUN/DHA

Haberin Devamı