Dünya George H. W. Bush’ın eşi Barbara Bush hayatını kaybetti

George H. W. Bush’ın eşi Barbara Bush hayatını kaybetti

Paylaş
George H. W. Bush’ın eşi Barbara Bush hayatını kaybetti

ABD’nin 41. Başkanı George H. W. Bush’ın eşi Barbara Bush 93 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer hastalığı ve kalp yetmezliği ile ilgili tedavi görmekte olan Barbara Bush ve George H.W. Bush,  73 yıllık evlilik süresiyle, Amerikan başkanlık tarihinde en uzun süreli evliliğe sahip çifti olarak biliniyor ​

ABD’nin 41’inci Başkanı George H. W. Bush’un eşi, ABD’nin 43’üncü Başkanı George W. Bush’un ve eski Florida Valisi Jeb Bush’un annesi 93 yaşındaki Barbara Bush’un, ABD’nin Teksas eyaletinin Houston kentindeki evinde hayatını kaybettiği açıklandı.


AKCİĞER HASTALIĞI VE KALP YETMEZLİĞİ

George H. W. Bush’un ofisinden salı günü verilen ölüm haberinde, ölüm sebebi konusunda bir bilgi verilmedi. Barbara Bush bir süredir akciğer hastalığı ve kalp yetmezliği ile ilgili tedavi görüyordu ve ailesi tarafından sağlık durumundaki son gerilemelerden sonra daha fazla tıbbi müdahale yapılmayacağı açıklanmıştı.

Bir başkanın eşi ve diğerinin annesi olarak güçlü kadın karakteri ile yarım yüzyılı aşkın bir zamanı halkın gözü önünde yaşayan Barbara Bush için George W. Bush, "Barbara Bush inanılmaz bir first lady idi ve başka hiçbir kadına benzemeyecek şekilde milyonlara sevgi, sıcaklık ve edebi kültür getirdi" dedi.

BUSH: ONUN OĞLU OLDUĞUM İÇİN ŞANSLIYIM


Oğul Bush açıklamasında, "Barbara Bush’un oğlu olduğum için şanslı bir insanım. Ailemiz onu çok özleyecek ve bu süreçte bizimle olduğunuz için hepinize teşekkür ederim." ifadesine yer verdi.



ABD Başkanı Donald Trump da Barbara Bush’un ölümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Barbara Bush’u "Amerikan Ailesinin savunucusu" olarak nitelendirdi ve edebi kültür konusundaki kararlılığının, Barbara Bush’un en büyük başarılarından biri olduğunu belirtti.

CENAZE TÖRENİ YARIN


Barbara Bush’un cenazesi yapılacak özel bir törenle Houston’da bulunan St Martin’s Episcopal Kilisesi’nden kaldırılacak.

George H.W. Bush-Barbara Bush, 73 yıllık evlilik süresiyle, Amerikan başkanlık tarihinde en uzun süreli evliliğe sahip çifti olarak biliniyor.

Barbara Bush, oğlu Jeb Bush’un 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde, Trump´a karşı girdiği parti içindeki yarışta, oğlunun seçim kampanyasına destek olmak için soğuk ve karlı havaya rağmen hasta hasta Jeb Bush ile birlikte New England bölgesindeki mitinglere katılmıştı.


TIBBİ DESTEK ALMAYI REDDETMİŞTİ


George H. W. Bush geçen pazar günü yazılı bir açıklama yaparak eşi Barbara Bush’un tıbbi destek almayı reddettiğini duyurmuştu. Barbara Bush’un diğer oğlu Jeb Bush ise 2017 yılında yapılan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayı olmuş fakat Donald Trump’a yenilmişti.

5 ÇOCUK VE 17 TORUN SAHİBİYDİ


New York’ta 1925 yılında dünyaya gelen ve George H. W. Bush’un 73 yıllık eşi olan Barbara Bush, 5 çocuk ve 17 torun sahibiydi. Barbara Bush, ABD’de hem eşi hem de oğlu başkanlık yapmış iki kadından biriydi.

Abigail Adams’ın eşi John Adams, ABD’nin 2. Başkanı, oğlu John Quincy Adams ise 6. Başkanı olmuştu.

BEYAZ SARAY'DAN TWITTER'DA SKANDAL MESAJ


Bu arada, ABD Başkanı Donald Trump ile eşi Melania Trump´ın ev sahipliği yaptığı Beyaz Saray, yeni bir skandala imza attı. Beyaz Saray´dan, Başkan Donald Trump ile eşi First Lady Melania Trump adına, eski ABD Başkanı George Bush´un eşi ve eski ABD Başkanı George W. Bush’un annesi Barbara Bush´un dün gece yaşamını yitirmesi üzerine yapılan yazılı taziye açıklamasına, "17 Nisan 2017" tarihi atıldı. Barbara Bush´un ölümünü bir yıl öne çeken yazılı açıklamayı, ABD Başkanı Donald Trump´ın Twitter üzerinden paylaşması da Amerikan medyasında ve kamuoyunda alay konusu oldu.

Haberin Devamı