Siyaset Gerçeker: Anayasaya aykırı düzenlemeler var
Paylaş
Gerçeker: Anayasaya aykırı düzenlemeler var

Gerçeker: Anayasaya aykırı düzenlemeler var

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Anayasa değişiklik taslağı konusunda, "Yargı ile ilgili olan düzenlemeler Anayasa’ya aykırı düzenlemelerdir" dedi.

Haberin Devamı

Gerçeker, Yargıtay’da düzenlediği basın toplantısında, demokratik ülkelerde yargı bağımsızlığının her zaman en üst seviyede tutulduğunu kaydetti.

Bundan önceki konuşmalarında da belirttiği gibi düzenlemelerin mutlaka yargı bağımsızlığını güçlendirici, kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun düzenlemeler olmasını istediklerini anlatan Gerçeker, şöyle devam etti:

"Ama bugün taslak metine baktığımızda, değiştirilmek istenen Anayasa maddelerine baktığımızda bizim bu isteğimizin aksine yargı bağımsızlığını daha da geri götüren, kuvvetler ayrılığı ilkesine tamamen aykırı olan bir takım düzenlemeler yapıldığını görüyoruz. Şunu çok açıklıkla belirtmek istiyorum, yargı ile ilgili olan düzenlemeler Anayasa’ya aykırı düzenlemelerdir. Anayasa’nın başlangıç kısmında kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği belirtilmiştir ve bu kuvvetler ayrılığı ilkesi Anayasa’nın değiştirilemeyecek maddeleri içinde yer almaktadır."

Haberin Devamı

ERGİN: "UZLAŞIYI SONUNA KADAR ZORLAYACAĞIZ"

Öte yandan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili olarak, "uzlaşıyı sonuna kadar zorlayacaklarını" bildirdi.

Ergin, AK Parti MYK toplantısının başlamasının ardından, parti genel merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa değişikliği çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine sivil toplum örgütleriyle bu sürecin devam edeceğini bildiren Bakan Ergin, "En olumlu yaklaşan parti hangisi?" sorusuna, "Hoş bir zemin var, görüşüyoruz, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Ama içerik değerlendirmesini şimdi yapmayacağım" karşılığını verdi. Adalet Bakanı Ergin, "CHP ve MHP’nin tavrı çok sıcak görünmüyor. Nasıl bir zemin var?" sorusuna ise "Uzlaşıyı sonuna kadar zorlayacağız" yanıtını verdi.