Gündem 'Gerdek bıçağı'na 3 bin TL ceza

'Gerdek bıçağı'na 3 bin TL ceza

Paylaş
'Gerdek bıçağı'na 3 bin TL ceza

Gerdek gecesi kocasının sırtına bıçağı sapladı, 3 bin TL ceza aldı: Cinsel ilişki için ısrar edince bıçakladım

Samsun'da gerdek gecesi cinsel ilişkiye girmek istememesine rağmen kendisini zorlayan eşi 31 yaşındaki Kenan Akkaya'yı sırtından bıçaklayarak yaraladığı suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 19 yaşındaki Ö.Ş 3 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Ö.Ş'nin sabıka kaydı olmadığı gerekçesiyle bu cezası da ertelendi. Duruşmaya katılmayan olaydan sonra boşandığı Akkaya ise daha önceki celsede şikayetçi olmadığını söylemişti.

Merkez İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi'nde oturan inşaat işçisi Kenan Akkaya ile Ö.Ş, geçen 23 Şubat günü görücü usülüyle evlendi. Düğünün ardından yeni evli çift, kendilerine ait eve gitti. Kenan Akkaya, eşiyle cinsel ilişkiye girmek istedi. Ancak genç kadın bu teklifi kabul etmeyince aralarında tartışma çıktı.

MUTFAKTAN BIÇAĞI KAPTI

Bu sırada Ö.Ş mutfaktan aldığı ekmek bıçağını eşinin sırtına sapladı. İkinci kez bıçağı vuracağı sırada acıyla dönüp eşine müdahale eden Kenan Akkaya, bıçağı elinden aldı, daha sonra da hastaneye gitti. Kendisini eşinin bıçakladığını söylemesi üzerine gözaltına alınan Ö.Ş, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hakkında Samsun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve ilk duruşmaya gelmeyen Ö.Ş, bugün karar duruşmasında hakim karşısına çıkarak savunmasını yaptı.

PİŞMAN OLMUŞ

Eşiyle boşandıklarını belirten Ö.Ş, olay nedeniyle çok pişman olduğunu dile getirerek, “Kenan ile görücü usülüyle evlendirildik. Daha birbirimizi tanımıyorduk. Gerdek gecesi cinsel ilişkiye girmek istedi. Ben ise cinsel ilişkiye girmek için kendimi hazır hissetmiyordum. İstemediğim halde beni evlendirdikleri için onunla ilişkiye girmek istemedim. O ise ısrarcı oluyordu. ‘Bu akşam olmazsa yarın akşam olur’ deyince, psikolojim bozuldu. Korkuya kapıldım. Mutfaktan bıçağı aldım ve ona vurdum. Amacım onu öldürmek değildi. Sadece korkutup benden uzak durmasını sağlamak istedim. Çok pişmanım. Olaydan sonra da boşandık” diye konuştu.

Duruşmaya gelmeyen ancak daha önceki celseye katılan Kenan Akkaya, genç kadınla olayın ardından boşandıklarını belirterek, şikayetçi olmadığını söylemişti. Mahkeme heyeti, Ö.Ş'nin suçunun ‘adam öldürmeye teşebbüs’ olmadığı, olayın ‘yaralama’ olduğunu belirterek, 3 bin TL para cezası verdi. Daha sonra Ö.Ş’nin sabıka kaydı olmadığı gerekçesiyle bu ceza da erteledi.

İsmail AKDUMAN / SAMSUN, (DHA)