Gündem Gerdek gecesi vurgunu

Gerdek gecesi vurgunu

Paylaş
Gerdek gecesi vurgunu

72 yaşındaki adam, eşi öldükten sonra 50 yaşında bir kadınla imam nikâhı yaptı. O da gerdek gecesi adamı uyutup 10 bin liralık altınla kaçtı

Adana'da eşi ölen 72 yaşındaki Vakkas Orhan, arkadaşlarının önerisi ile tanışıp, 10 bin TL'lik altın takıp dini nikahla evlendiği 50 yaşlarındaki 'Rabia' adlı kadın tarafından gerdek gecesi ilaçla uyutularak dolandırıldı. Açık kimliği henüz saptanamayan kadının, alışveriş yaptığı kuyumcuda güvenlik kamerası tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.

1600 LİRA BAŞLIK PARASI VERDİ

İşçi emeklisi Vakkas Orhan'ın eşi, 5 çocuk annesi Rabia Orhan, yaşlılığa bağlı olarak geçen mayıs ayında yaşamını yitirdi. Bir süre tek başına yaşayan Orhan, kahvedeki arkadaşlarına evlenmek istediğini belirterek kendisine uygun birini bulmalarını istedi. Bunun üzerine arkadaşlarının aracılığıyla çocuklarına söylemeden Hatay'a kız görmeye giden Vakkas Orhan, burada eski eşi ile aynı adı taşıyan 'Rabia' adlı kadını beğendi.

KADININ AÇIK KİMLİĞİNİ BİLE BİLMİYOR

Vakkas Orhan, kendilerini kadının yakınları olarak tanıtan kişilere de 1600 TL 'başlık parası' verdi. Daha sonra açık kimliğini bile bilmediği kadını alıp Adana'ya gelen Vakkas Orhan, burada çocuklarına tanıttığı kadına dini nikah kıyıp, 10 bin TL'ye yakın altın aldı.

'GERDEK GECESİ TANSİYONA İYİ GELİR' DEYİP...



Kadın yeni eşiyle ilk gecelerini geçirmek için evine gitti. Ancak kadın, gerdek gecesi Vakkas Orhan'a "Gerdek öncesi tansiyona iyi gelir' diyerek ilaç verip uyuttuktan sonra altınları alıp kaçtı. Sabah uyandığında eşini ve aldığı altınları bulamayan Vakkas Orhan, kapının dışarıdan kilitli olduğunu fark edince pencereden çıkıp, polis karakoluna gitti.

'KARIMA MI YANAYIM, ALTINLARIMA MI?'

Kadının bütün birikimi olan parayla aldığı altınlarla ortadan kaybolduğunu belirten Orhan, "O para kefen paramdı. Ne yapacağımı şaşırdım. Yeni eşimin gittiğine mi, yoksa altınların gittiğine mi yanayım. Derdimi kimseye söyleyemiyorum. Bu kadın bir dolandırıcı ise cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Vakkas Orhan'ın çocukları babalarının kadınla dini nikahla evlenip birlikte yaşamasına karşı çıktıklarını ancak ikna edemediklerini söyledi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ

Tanınmamak için açık kimliğini kimseye söylemeyen kadının, Vakkas Orhan ile hiç fotoğraf çektirmediği ancak, altın aldıkları kuyumcuda güvenlik kamerasıyla görüntülendiği ortaya çıktı. Kuyumcuda ilk önce utangaç tavırlarıyla dikkat çeken kadın tezgaha çıkartılan altınları inceleyip, beğendiklerini satın aldı. Polis, görüntülerden eşkalini belirlediği kadını arıyor.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

2