Lüleburgaz Gerenli: Bilim, sanat ve spor odaklı etkinliklerle bölgenin lokomotifiyiz

Gerenli: Bilim, sanat ve spor odaklı etkinliklerle bölgenin lokomotifiyiz

Paylaş
Gerenli: Bilim, sanat ve spor odaklı etkinliklerle bölgenin lokomotifiyiz

Gerenli: Bilim, sanat ve spor odaklı etkinliklerle bölgenin lokomotifiyiz

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli)(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesi Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Kentler sanat üretir, kentler bilgi üretir. İnsan ürettiklerinin toplamıdır. Kentimizin dört bir yanını sarmış kültür sanat birimlerinin ürettiği içerikler nedeniyle Lüleburgaz'ın kültür sanat takvimi yıl boyunca tiyatrolar, konserler, sergiler, festivaller, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doludur" dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 2019 yılında gerçekleştirdiği kültür, sanat, bilim ve spor faaliyetlerini düzenlediği basın toplantısı ile anlattı. Lüleburgaz'ın kültür sanat takviminin yıl boyunca dolu olduğunu belirten Gerenli, "Kentler sanat üretir, kentler bilgi üretir. İnsan ürettiklerinin toplamıdır. Kentimizin dört bir yanını sarmış kültür sanat birimlerinin ürettiği içerikler nedeniyle Lüleburgaz'ın kültür sanat takvimi yıl boyunca tiyatrolar, konserler, sergiler, festivaller, atölye çalışmaları gibi etkinliklerle doludur. Lüleburgaz'ı diğerlerinden özel kılan en önemli özelliği de budur. Bütün bu etkinlikleri kendi içinde üretmesidir. Kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız 7'den 70'e herkes sahnede. Bu da beni çok mutlu ediyor. Önümüzdeki süreçte de özelliklle dezavantajlı vatandaşlarımızı da kapsayan etkinliklerimiz ve projelerimiz artarak devam edecek. Bilim ve sanatın ışığında Cumhuriyet değerlerine bağlı çağdaş kent kültürü yaratmak ve gelecek nesillere aktarmak için durmadan çalışacağız" dedi

Lüleburgaz'da yılda ortalama 250'inin üzerinde etkinlik gerçekleştirildiği belirtildi. Bu etkinliklerin yaş sınırı olmaksızın halk dansından baleye, müzikten tiyatroya, fotoğraftan plastik sanatlara kadar kentin kültür ve sanat iklimine katkıda bulunduğu bildirildi.
Lüleburgaz Belediyesi'nin bilim ve sanat etkinliklerinden en dikkat çekeni ise çocuklara yönelik atölye çalışmaları oldu. Belediyenin yıl boyunca gerçekleştirdiği tiyatro, resim, müzik, yazı ve Yıldız Çocuk Kukla Atölyeleri'nde toplam 3 bin 730 çocuk eğitim aldı. Bu eğitimin yanı sıra Geleceğin Yıldız Girişimcileri Atölyesi'yle girişimcilikle tanışıp iş fikirleri geliştiren çocuklar Birleşmiş Milletleri Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda 'Hedef Eğitimi 2030' atölyesi gibi birçok alanda gerçekleştirilen atölye çalışmalarında sorunlara yerelden çözüm bulmaya çalışıldı.

Öte yandan belediyenin yıl içinde Türk Sanat Müziği'nden halk müziğine, klasik batı müziğinden popüler müziğe kadar geniş yelpazedeki müzik türlerinde gerçekleştirdiği çok sayıda konsere 60 binden fazla vatandaşın katıldığı belirtildi. Belediye yetkilileri, bu rakamla birlikte Lüleburgaz'ın büyük bir kesimine ulaşıldığını vurguladı. Öte yandan yıl içinde şiir dinletisinden tiyatroya, festivallerden Çocuk Sokağı etkinliklerine kadar birçok etkinliğe de 20 bini aşkın vatandaşın katılım gösterdiği bildirildi.

Bunların yanı sıra Lüleburgaz Belediyesi'nin, Türkiye ve Avrupa Birliği Şehir Eşleştirme Programı kapsamında, 'Sanatla Birleşen Kültürler Projesi' hayata geçirildi. Proje kapsamında Türkiye'den Lüleburgaz ve Letonya'dan Rezekne kenti arasında 5-15 yaş arasındaki 180 çocuk eş zamanlı eğitim gördü. Projenin finali 29-30 Kasım tarihlerinde Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde gerçekleştirildi. Söz konusu proje kapsamında çocuklara resim, seramik ve müzik sanat dallarında proje eğitmenleri tarafından eğitimler verildi. Her iki belediyenin proje ekiplerinin ve eğitmenlerinin katılımıyla oluşturulan ders programı ve konu içerikleri çerçevesinde çocuklar hem yeteneklerinin farkına vardılar, hem de birlikte eğlenceli zaman geçirdiler. Projede yer alan çocuklar, öğrenerek ürettikleri çalışmalarını LYKA'da yoğun bir katılımla gerçekleşen, 'Lüleburgaz Sanat Buluşması' etkinliğinde sergileme fırsatı elde ettiler. Etkinlikte, kardeşlik halayı, dans gösterileri, resim, seramik sergileri, ritm, offritm, müzik, bağlama, gitar, piyano, keman, Buzz performansı, bale performansı, solo performanslar, oyun etkinlikleri, kukla yapımı, atölye çalışmaları, drama ve sahne performansları gerçekleştirildi.

Haberin Devamı