Hayvanlar - Çevre Gergedan Emma, hayatının aşkını bulmak için Tayvan'dan Japonya'ya gitti
Paylaş
Gergedan Emma, hayatının aşkını bulmak için Tayvan'dan Japonya'ya gitti

Tayvan'daki merkezde yaşayan beyaz gergedan Emma, koronavirüs salgını nedeniyle uzun zamandır yalnızdı. Emma, Japonya'daki yeni hayat arkadaşı Moran'a 16 saatlik yolculuğun ardından kavuştu. Dünya üzerinde 18 bin kadar beyaz gergedan var.

Sputnik'te yer alan habere göre 5 yaşındaki Emma adlı beyaz gergedan salı günü 'hayat arkadaşını' bulmak için Tayvan’daki Leofoo Safari Parkı'ndan yaklaşık 16 saatlik seyahatin ardından Japonya'ya ulaştı. Şu anda Tobu Hayvanat Bahçesi'nde 10 yaşındaki Moran adlı gergedanla kalmaya devam eden Emma, Japonya'ya gönderilmek için ‘sakin kişiliği’ nedeniyle 23 gergedan arasından seçildi. Personelin "Nadiren kavgaya karışır" dediği Emma, Asya’da tutsak olarak yetiştirilen beyaz gergedanlarının sayısını artırma girişimi kapsamında söz konusu hayvanat bahçesine getirildi.

Haberin Devamı

'HİÇ ÇEKİNGENLİK GÖSTERMEDİ'

Tobu Hayvanat Bahçesi'nden yapılan açıklamada, "Koronavirüs nedeniyle bazı gecikmelerden sonra, güneyli beyaz gergedan Emma hayvanat bahçemize 8 Haziran akşamı geldi. Yatak odasının önüne konan nakliye konteynırının kapısını yavaş yavaş açtık. Emma herhangi bir çekingenlik işareti göstermeden doğruca yatak odasında gitti." denildi.

KAVUŞMALAR GECİKMİŞTİ

Normal şartlarda mart ayında seyahat etmesi planlanan Emma, milyonlarca kişi gibi, Kovid-19 salgını nedeniyle seyahat planları ertelenmişti. Ancak bu gecikmeyi de fırsata çevirmeye çalışan bekçiler, Emma’ya Japonca ‘gel’ ve ‘hayır’ gibi sözcüklere alıştırmaya çalıştı.

NEREDEYSE TEHDİT ALTINDAKİ TÜRLER ARASINDA

Dünya Doğayı Koruma Vakfı'na göre, Neredeyse Tehdit Altındaki Türler arasında yer alan beyaz gergedanların sayısı tüm dünyada 18 bin civarında.

Haberin Devamı

Hayvanat bahçelerinin yetiştirme şirketler, beyaz gergedanların sayısını artırma konusunda etkili olsa da bu hayvanların kuzeyli kuzenleri o kadar şanslı olamadılar. Kuzeyli gergedanlardan sadece iki tane dişi kaldığı belirtilirken, bilim insanları bir plan geliştirmeseler, yakın bir zamanda onların nesli tükeneceği ifade ediliyor.

Bilimsel olarak kanıtlanmadığı halde, gergedanların tüm türler saç ve tırnak gibi keratinden oluşan boynuzları için avlanıyor. Bu yüzden kaçak avlanma gergedanların karşı karşıya olduğu başlıca tehdit olarak gösteriliyor.