Yaşam Gezegen avcısı Kepler emekliye ayrılıyor

Gezegen avcısı Kepler emekliye ayrılıyor

Paylaş
Gezegen avcısı Kepler emekliye ayrılıyor

Gezegen avcısı olarak bilinen Kepler teleskobu, mühendislerin hedef alma sistemindeki arızayı giderememesi üzerine bu görevden emekliye ayrılmak zorunda kaldı

Şimdiye kadar Güneş Sistemi’nin dışında 135 gezegenin keşfini doğrulayan Kepler teleskobu, mayıs ayında 4 reaksiyon çarkından ikincisini kaybetmişti ve bu nedenle yıldızlara doğru bakarken tam anlamıyla sabit duramıyordu.

Haberin Devamı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) mühendisleri, arızanın giderilmesi için birtakım olası çözümler üzerinde çalıştılar ancak işe yarar bir yöntem bulunamadı.

Kepler’in veri tabanında hala 3 bin 500’den fazla "gezegen adayının" bulunduğu belirtiliyor, bunların büyük bölümünün zamanla gezegen olduklarının doğrulanması bekleniyor.

600 milyon dolarlık Kepler teleskobu, 2009 yılı Mart ayında, ev sahibi yıldızların yörüngesinde bulunan Dünya büyüklüğündeki gezegenlerin keşfedilmesi için Cape Canaveral Uzay Üssü’nden uzaya gönderilmişti.Kepler, esas itibarıyla, yaşam için en elverişli gezegenlerin yerlerini tespit etmeyi denedi. Astronomlar, 2013 yılında Kepler’in verilerini kullanarak, Samanyolu Galaksisi’nde Dünya büyüklüğünde en az 17 milyar güneş sistemi dışı gezegenin olduğunu hesaplamıştı.

Haberin Devamı

AA