Gündem 'Gezi Parkı' nöbeti

'Gezi Parkı' nöbeti

Paylaş
'Gezi Parkı' nöbeti

Taksim Gezi Parkı'nın bir bölümünün geçen gece yıkılmaya başlamasının ardından eylemciler parka akın etti. Eylemciler dün geceden itibaren bekleyişini sürdürüyor

Taksim’i Yayalaştırma Projesi kapsamında dün gece yarısı Gezi Parkı’nın Asker Ocağı Caddesi’ne bakan kısmı iş makinaları tarafından yıkıldı. Yıkım sonucu bazı ağaçlar kesildi, bazıları hasar gördü. Yıkıma engel olmak isteyen eylemciler dün geceden itibaren Gezi Parkı’na akın etti.

Haberin Devamı

Gündüz polisle eylemciler arasında yaşanan arbedenin ardından gece polislerin parktan çekildiği görüldü. Bazı eylemciler çadır kurarak, bazıları da uyku tulumu ve battaniyelere sarılarak beklemeyi tercih etti. Gece nöbetine sinema ve tiyatro oyuncusu Şebnem Sönmez ve müzisyenler de katıldı. Müzisyenler çalgı çengilerle eyleme destek verdi. Tiyatro ve sinema oyuncusu Şebnem Sönmez, gündüz 16.00’dan beri parkta olduğunu söyleyerek, "Nöbet çizelgesine adımızı yazdırdık. Git diyecekler gideceğiz, gel diyecekler geleceğiz. Eğer parkın yıkılmasına engel olamazsak çok üzücü olur. Ama ben engel olabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu. Eylemcilerin bekleyişi sürüyor.

Sabaha kadar nöbet tutan eylemcilere BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de destek verdi. Sırrı Süreyya Önder "Arkadaşlar dün geceden beri buradalar. Direniyorlar, gaz yiyorlar. Ben sadece dün geceden beri bekleyen arkadaşlara, örgütlenmeye ve itiraza dahil oldum. Ben sadece İstanbul milletvekili değilim. Ağaçların da vekiliyim. Biz bugün bunları püskürttük ama yarın yine gelirler.

Bu neo-liberal sistemin iştahı bütün ormanları kesse yine doymaz. Asıl olan bir farkındalık yaratmak. Sanırım bu farkındalık yaratıldı. Büyükşehir Belediyesi bu usulsüz işten ricap ettiğini açıklayana kadar biz burada nöbet tutacağız. Her birimiz bir ağacın nöbetini tutacağız. Sabahleyin de kuşlara tekmil vereceğiz." dedi.

Karadenizli sanatçı Oktay Üst’te "Karadenizli sanatçılar olarak, Karmate olarak yarın saat 18.00’da fidan dikip horon oynayacağız. Her diktiğimiz fidan için horon oynayacağız. Hepiniz fidanlarınızı getirin" dedi. Grup, yapılan açıklamaların ardından halay çekti. Eylemciler sabaha kadar nöbete devam edecek.

Gezi Parkı nöbeti

.

Hasan YILDIRIM/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı