Siyaset 'Gezi'ciler bu pankarta kızacak
Paylaş
'Gezi'ciler bu pankarta kızacak

Uluslararası Demokratik Kadın Federasyonu'ndan bir heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ziyaret etti

Federasyon Başkanı Marcia Campos liderliğindeki heyet, Esad'a üzerinde TKP'nin “Boyun Eğme” sloganının yazılı olduğu bir flama da hediye etti. Ancak bu pankarta sosyal medyadan tepki yağdı. Gezi olayları başladığı günden beri destek verenler “diktatör ve Gezi aynı karede yer almamalı. Bu pankart bireysel bir hediyedir. Gezicileri temsil etmez. “ diye tepki gösterdiler.

Suriye resmi haber ajansı SANA’nın aktardığına göre, görüşmede Esad genel olarak bölgenin, özellikle de Suriye'nin tanık olduğu durumların; bağımsızlık ve egemenliklerini hedef aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Esad buna karşın “Suriye ve bölge halklarının toprağını, egemenliğini ve güvenliğini savunmakla birlikte güvenlik istikrarını geri kazanacak azim ve kararlılığa sahip olmasıyla bu süreci atlatma gücünde olduğunu” söyledi.

Habere göre, heyet üyeleri ise Uluslararası Demokratik Kadın Federasyonu’nun, "maruz kaldığı terör saldırıları karşısında Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğunu" ifade etti. “Suriye'nin sadece Suriyelilerin vatanı olmadığını; asil bir tarih, duyarlı bir misyon ve önemli bir coğrafyadan ibaret olduğunu” belirten heyet üyeleri, bu ülkedeki krizin er yada geç sona ereceğine inandıklarını söyledi.

'BOYUN EĞME' SLOGANI

Heyette Türkiye Komünist Partisi (TKP) Parti Konseyi üyesi Umut Kuruç'un yanı sıra Brezilya, Yunanistan, Hindistan, Lübnan ve Ürdün’den federasyon üyelerinin bulunduğu belirtildi. Campos başkanlığındaki heyet, Esad’a üzerinde Türkiye Komünist Partisi’nin 2011 genel seçimleri için kullandığı “Boyun Eğme” sloganının yazılı olduğu bir flama da hediye etti. Bu slogan Gezi eylemleri sırasında da kullanılmıştı.

Haberin Devamı