Gündem Gıdada 'yanlış' yapana hapis yolda

Gıdada 'yanlış' yapana hapis yolda

Paylaş
Gıdada 'yanlış' yapana hapis yolda

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Yeni çıkartacağımız Torba Kanunu ile hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezası gelecek" dedi

Bakan Müezzinoğlu, Edirne’deki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, "Vatandaşların sağlığını tehdit eden, hileli gıda satan kişilere yönelik bakanlık olarak bir yaptırımınız olacak mı?" sorusu üzerine Müezzinoğlu, yeni çıkaracakları kanunda, bu tür gıda satan kişilere yönelik çok ciddi yaptırımlar olacağını söyledi. Kasım ayında meclise gelecek Torba Kanunu’nda konuya ilişkin düzenlemeler bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Şimdi vatandaşı aldatan, yanıltan veya gıdaların içerisine söylendiğinin dışında katkı maddesi katanlar, ’Cezasını ödedim yapmaya devam ederim’ diyemeyecekler. Bu doğru değil zaten.

Haberin Devamı

Yanıltıcı reklam yaparak vatandaşları kandıran kişilere yönelikte aynı cezalar uygulanacak. ’Şu gıdayı al, hastalığın tedavi olsun, her türlü derde derman’ gibi reklamlar yaparak vatandaşlarımızı kandıran kişilere de müsaade etmeyeceğiz. Yeni çıkartacağımız Torba Kanunu ile hileli gıda satan, vatandaşların sağlığıyla oynayan, yanıltıcı reklam yapan kişilere para cezasının yanında hapis cezası gelecek."

'20 bin uzman hekime ihtiyaç var'

Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "medyada Yunanistan’dan Türkiye’ye 7 bin doktorun geleceğine dair haberler yer aldığı"nı hatırlatması üzerine, Türkiye’de 20 bin uzman hekime ihtiyaç olduğunu söyledi. Komşu ülke Yunanistan’daki hekimlerin Türkiye’de çalışabileceklerini ifade eden Müezzinoğlu, "Biz Yunanistan’da mesleki birikimi ve standardı yüksek olan, tecrübeli katkı sağlayacak hekimlerden istifade etmek isteriz. Sağlık hizmetlerinin standardını yükseltebilme, vatandaşımızın her alanda uzmana ulaşabilmesinde şu anda 20 bin uzman hekime ihtiyacımız var" diye konuştu.

Haberin Devamı

AA