Sağlık Ginseng gençlik kaynağı

Ginseng gençlik kaynağı

Paylaş
Ginseng gençlik kaynağı

Güçsüzlük, depresyon, konsantrasyon zafiyeti, yaşlılık etkilerine karşı Ginseng bire bir

Vatanı Kuzey Kore olan Ginseng günümüzde başta; Güney Kore, Çin, Japonya, Tayland, ABD ve Ukrayna tarafından kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir ve çeşitli natürel ilaçlar yapılmaktadır. Ginseng’in bilinen beş önemli türü mevcuttur ve bunlar; Hakiki Ginseng; Panax ginseng C.A.MEY, Çin ginsengi; Panax notoginseng (BURK) F.H.LHEN, Japon ginsengi; Panax japonicus C.A.MEYER, Amerika ginsengi; Panax guinguefolius L. Ve Adi ginseng; Panax pseudoginseng’i sayabiliriz. Genellikle Hakiki ginseng çok pahalı olduğundan onun yerine diğerleri kullanılır. Bu ginseng türlerinin hasat’tan sonra kurutulma şekline göre Beyaz ginseng veya Kırmızı ginseng elde edilir ve bu isimle anılırlar. Günümüzde 60.000 kişi Güney Kore’de Ginseng yetiştirmek için çalışmaktadır. Eskiden Kuzey Kore ormanlarında yabani olarak yetişen Ginseng aşırı tüketim nedeni ile yok olma tehlikesi ile karşı karşıya gelmiştir. Özellikle Çinliler tarafından yaşlanmayı önlediği ve cinsel gücü artırdığı gerekçesiyle 3000yıldır kullanılmaktadır.

Kullanılması:
a) Araştırmalara göre başta güç kaybı, güçsüzlük (verimsizlik, iş yapma yeteneğinin azalması), konsantrasyon zafiyeti, yorgunluk ve dermansızlık, bedensel ve ruhsal dengesizlik ve uyumsuzluklara karşı kullanılır.
b) Komisyon E’nin 17/01/1991 tarih ve 11nolu Monografi bildirisine göre Ginseng preparatları (çay, ekstre, kapsül ve damlası) başta; konsantrasyon zafiyeti, güçsüzlük (günlük işini yapamama), yorgunluk ve dermansızlığa karşı kullanılır.
c) Homeopati’de başta; nevrastani (sinirsel yorgunluk), rekonvaleszens (nekahet devri=yeniden sağlığına kavuşma süresi), bitkinlik, iktidarsızlık, hafıza zafiyeti, sırt ağrısı, eklem ağrıları, siyatik ve boyun tu¬tul-masına karşı kullanılır.
d) Halk arasında her türlü zafiyet, iştahsızlık, zayıflama, iktidarsızlık, kalp çarpıntısı, sinirsel yorgunluk (nevrastani), sinirsel ağrı (nevralji) ve depresyon, hafıza zafiyeti, konsantrasyon zafiyeti ve erken yaşlanmaya karşı kullanılır.

Çayı: Ginseng kökünden veya tozundan 2-3gr demliğe konur ve üzerine 300-400ml kaynar su ilave edildikten sonra 10dk hafif kaynatılır ve 10dk demlenmeye bırakıldıktan sonra süzülerek içilir.

Yan tesirleri: Ginseng kökünün bilinen bir yan tesiri yoktur fakat bazı ülkelerde sebze gibi aşırı miktarda kullanıldığından baş dönmesi, kusma, bulantı gibi rahatsızlıklara neden olabilir. Normal olarak tarife uyulduğunda bilinen bir yan tesiri yoktur.

Haberin Devamı

Ginseng Panax içeren bitkisel şifalı karışımlar için tıklayın.